Paukščių gripas plinta Vokietijoje

Antradienį, pirmąją Šv. Kalėdų dieną, H5N1 paukščių gripo virusas nustatytas Vokietijos Brandenburgo žemės Ostpringnico-Rupinės regione esančiame nedideliame ūkyje, pranešė Lietuvos valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba. Tai jau trečias paukščių gripo atvejis Vokietijoje.

Visi šiame ūkyje laikyti 15 naminių paukščių sunaikinti, nustatytos apsaugos ir priežiūros zonos.

H5N1 paukščių gripo virusas gruodžio 20 d. buvo nustatytas privačiame paukštyne Bensdorfo miestelyje, esančiame už 85 km į vakarus nuo Berlyno. Visos 30 paukštyne laikytų vištų nedelsiant buvo sunaikintos.

Prieš savaitę Altglobsovo rajone, už 75 km į šiaurę nuo Berlyno, taip pat buvo nustatytas paukščių gripo židinys ir sunaikinta 11 paukščių.

Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba ir toliau taiko sustiprintą maisto produktų kontrolę iš Vokietijos žemės regionų, kuriuose nustatyti paukščių gripo židiniai, atvykstantiems kroviniams ir pavieniams asmenims – jūrų ir oro uostuose įrengti dezinfekciniai barjerai, tikrinamas asmeninis bagažas.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma , , .

1 atsiliepimas į "Paukščių gripas plinta Vokietijoje"

  1. prasauskas juozas

    Ten butent to ir buvo galima tiketis,nors to ir buvo galima tiketis kaip senokai slepiamo dalyko ,as manau jog ir kitose gretimose valstybese pasirodys.zmonems klinika yra kaip viduriavimas su sloga.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.