Krikščionims švenčiant Kalėdas, lyderiai ragina siekti taikos

Krikščionims švenčiant Kristus gimimą popiežius Benediktas XVI antradienį apgailestavo dėl „ginklų žvangėjimo” pasaulio konfliktų zonose ir skelbė taikos žinią.
Tradiciškai laimindamas tūkstančius Vatikano Šv.Petro aikštėje susirinkusių tikinčiųjų, 1,1 mlrd. pasaulio katalikų vadovas sakė: „Šią taikos dieną mintimis keliaujame visų pirma ten, kur žvanga ginklai”.

Jis atkreipė dėmesį į „visus Artimuosius Rytus, ypač – Iraką, Libaną ir Šventąją Žemę”, be to, atskirai paminėjo Darfūrą, Somalį, Kongo Demokratinę Respubliką ir išreiškė apgailestavimą dėl „daugybės kitų, dažnai, deja, užmirštų nesantaikos vietų”.

„Į prasmės ir vertybių troškimą, kurį jaučia šiuolaikinis pasaulis, į visos žmonijos gyvenimui būdingą gerovės ir taikos troškimą, į vargšų lūkesčius, Kristus, tikras Dievas ir tikras Žmogus, atsiliepia savosiomis Kalėdomis. Tenebijo žmonės ir tautos jį pripažinti ir priimti”, – sakė popiežius.

Per Kūčias katalikų lyderis Šventojoje Žemėje, lotynų patriarchas Michelis Sabbahas (Mišelis Sabahas) taip pat ragino siekti taikos Artimuosiuose Rytuose.

„Ši Dievo žemė negali būti vieniems gyvenimo žemė, o kitiems – mirties, okupacijos ar politinio įkalinimo žemė”, – sakė jis per Kalėdų nakties mišių Betliejuje, kuri gimė Kristus, homiliją.

„Visi tie, kuriuos Dievas, istorijos Viešpats, surinko čia, turi sugebėti rasti šioje žemėje gyvenimą, orumą ir saugumą”, – sakė jis, kreipdamasis į tūkstančius krikščionių iš viso pasaulio. Homiliją jis sakė savo gimtąja arabų kalba.

Mišiose dalyvavo palestiniečių prezidentas Mahmudas Abbasas (Mahmudas Abasas), kuris praėjusį mėnesį buvo konferencijoje JAV Anapolio mieste, kur su Izraelio premjeru Ehudu Olmertu oficialiai atnaujino taikos procesą.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.