Krepšinio aistruoliai pakilo į kovą

Krepšinio sirgaliai, sužinoję, jog dėl Seimo priimto įstatymo negalės stebėti tiesioginių Eurolygos krepšinio varžybų per televiziją, pakilo į kovą.
Susivieniję Eurolygoje rungtyniaujančių Lietuvos klubų Kauno „Žalgirio” ir Vilniaus „Lietuvos ryto” gerbėjai žaibiškai sukūrė peticiją, po kuria sekmadienio vakarą jau buvo pasirašę daugiau nei 7 tūkst. žmonių, rašo dienraštis „Kauno diena”.

„Mes prieš Lietuvos sporto žlugdymą! Krepšinis. Tai įaugę į mūsų tautos kraują. Tai mūsų religija. Alaus reklamos draudimas atima mums teisę mėgautis krepšiniu, barams uždirbti papildomai iš krepšinio transliacijų. Mes nesame tokie turtingi, jog galėtumėme sau tai leisti uždrausti! Mes reikalaujame pataisų, leidžiančių sporto transliacijų metu reklamuoti silpnuosius alkoholinius gėrimus, nes palaikome ir mylime krepšinį. Mes norime palaikyti savo mylimas komandas. Mes už sportą visada: kai dainuojame 3 milijonus, net kai pralaimime. Jūsų širdys akmeninės? Tai mes jus išrinkome, ir jūs esate mūsų atstovai Seime. Tad vykdykite tautos ir visų čia pasirašiusiųjų valią”, – rašoma peticijoje, kuria kreipiamasi į parlamentarus.

Krepšinio aistruoliai vienas kitą internete ragina surinkti bent du milijonus parašų, kad parlamentarai ateitų į protą ir nesunaikintų sporto.

Krepšinio aistruoliai sukilo sužinoję Eurolygos varžybas rodančios TV3 televizijos sprendimą atsisakyti tiesioginių transliacijų. Televizija pranešė nuo Naujųjų metų rodysianti tik varžybų vaizdo įrašus po 23 valandos.

Taip pasielgti televiziją privertė Seimo priimtos Alkoholio kontrolės įstatymo pataisos, ribojančios ne tik alaus reklamą, bet ir jo gamintojų prekės ženklų rodymą ekrane.

„Bet kokia alkoholio reklama, transliuojama nuo 6 iki 23 valandos, net reklaminiai stendai rungtynių aikštelėje ar prekės ženklai ant žaidėjų marškinėlių bus traktuojami kaip šio įstatymo pažeidimai, už kuriuos gresia milžiniškos baudos, o vėliau – ir televizijos transliacijos licencijos nutraukimas”, – pranešime spaudai cituojamas TV3 vyriausiasis prodiuseris Jurgis Jefremovas.

Šias pataisas inicijavęs konservatorius Antanas Matulas nesijaučia kaltas. Jis pabrėžė, kad įstatymo pakeitimus inicijavo ne jis vienas, o visas parlamentinis Sveikatos reikalų komitetas. Be to, už jas balsavo Seimas, o teisės aktą pasirašė ir prezidentas Valdas Adamkus.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.