Kirgizijos premjeru paskirtas buvęs pramonės ministras Čiudinovas

Naujuoju Kirgizijos ministru pirmininku tapo buvęs pramonės ministras Igoris Čiudinovas. Atitinkamą įsaką pasirašė Kirgizijos prezidentas.
„Kirgizijos prezidentas Kurmanbekas Bakijevas pasirašė įsaką paskirti Igorį Čiudinovą šalies ministru pirmininku”, – pranešė pirmadienį valstybės vadovo sekretorius spaudai.

Spaudos tarnyba paaiškino, kad I.Čiudinovas „paskirtas į šį postą turinčios dagumą Kirgizijos parlamente partijos „Šviesusis kelias” deputatų siūlymu.

Spaudos tarnyba pridūrė, kad rytą prezidentas susitiko su I.Čiudinovu ir pareiškė pageidavimą, kad naujoji vyriausybė būtų sudaryta iki Naujųjų metų.

I.Čiudinovas, tapęs penktuoju premjeru per 2007 metus, anksčiau šių metų pradžioje buvo paskirtas į pramonės, energetikos ir kuro išteklių ministro postą.

46-erių metų I.Čiudinovas yra gimęs Frunzėje, dabartiniame Biškeke, jis rusas, pagal specialybę matematikas programuotojas.

Dirbo inžinieriumi, tapo komjaunimo lyderiu (Kirgizijos LKJS CK antruoju sekretoriumi), vėliau – bendrovės „Kyrgyzgaz” vadovui ir ministru.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.