Darbo partija tapo populiariausia Lietuvoje – apklausa

Į pirmąją partijų reitingų lentelės vietą įsiveržė populistinė Darbo partija, aplenkusi konservatorius ir socialdemokratus.
Kaip rodo „Vilmorus” apklausa, kurios rezultatus šeštadienį skelbia „Lietuvos rytas”, jei rinkimai į Seimą vyktų dabar, už darbiečius balsuotų 13,5 proc. apklaustųjų. Lapkritį tokių buvo 10,1 proc.

Už iš pirmos į antrą vietą nukritusius konservatorius balsuotų 13,2 proc. respondentų (lapkritį buvo 15,6 proc.), už iš ketvirtos į trečią pakilusius socialdemokratus – 12,8 proc. (11,6 proc.).

Kita populistinė partija – liberaldemokratai iš trečios pozicijos nukrito į ketvirtą, dabar ją paremtų 11,6 proc. apklaustųjų. Lapkritį už šią partiją būtų balsavę 13,2 proc. respondentų.

Prie 5 proc. barjero, atsijojančio, kurios partijos į Seimą patenka pagal proporcinę sistemą – įveiktų dar dvi partijos – valstiečiai liaudininkai ir socialliberalai. Gruodį valstiečių liaudininkų populiarumas padidėjo 0,4 proc. punkto iki 6,3 proc. socialliberalų – 0,7 proc. punkto iki 5,5 proc.

Už 5 proc. borto liktų liberalcentristai su 2,8 proc. (2,5 proc.), Liberalų sąjūdis – 2,3 proc. (3,4 proc.), Pilietinės demokratijos partija – 1 proc. (1,8 proc.) ir Lietuvos lenkų rinkimų akcija – 0,č proc. (0,8 proc.).

Beveik trečdalis – 30,1 proc. respondentų neketina balsuoti arba nežino ir neatsakė, už ką atiduotų balsą. Prieš mėnesį tokių buvo 29,1 proc.

Eiliniai Seimo rinkimai vyks kitų metų rudenį. Pagal proporcinę rinkimų sistemą vienoje visą Lietuvos teritoriją apimančioje daugiamandatėje rinkimų apygardoje į Seimą išrenkama 70 parlamentarų, likę renkami 71-oje daugiamandatėje apygardoje – jose balsuojama ne už partijų pateiktą sąrašą, bet už konkrečius asmenis.

Iš viso Seime yra 141 vieta.

Apklausa atlikta gruodžio 6-14 dienomis.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , , .

5 atsiliepimai į "Darbo partija tapo populiariausia Lietuvoje – apklausa"

  1. stebintis

    Niekaip nesusigaudau dėl tų populistų. Paskaitinėjus internete, tai tie , tradiciniais save laikantys, laikraščius turintys, yra tiesiog vagys ir apgavikai. O kaip čia su populistais?

  2. Populis

    Išsirinko Uspaskį ir darbiečiai pirmoje vietoje. Čia kaip su šokiais per LNK – Romanovas,nors šokti jam maišė kiaušiai, surinko 28,5 tūks.balsų.Manau,geriau populistai nei įsišaknyję socdemai.

  3. Grimas

    Pinigais vadinamos socdemų partijos niekas neįveiks.Po rinkimų jau matėme sąjungą su darbiečiais.Reikėtų šokėjo Vladimiro partijos.Nusipirkti balsų nesunku.

  4. SSS

    Demokratija ar anarchija pas mus?
    DP apskritai nelegali, ji turi buti uzdaryta. Kaip atrodys biudzetas jeigu pati DP mokesciu nemoka, o uz tai nebaudziama!!!Kokia tauta – tokia ir valdzia. Liudnas vaizdas

  5. vilkelis

    LR durniai dygsta net ir per salcius|:))))
    ar nepasimoke zmones nuo DP pazadu
    del 11d,111d ir jau 1111d o kaip ner taip
    tu zadetu gerybiu?Ka dabar sugalvos?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.