Šveicarija Lietuvai skiria 150 mln. litų paramą

Lietuvai ir kitoms naujoms ES narėms Šveicarija skiria finansinę paramą. Pagal Lietuvos ir Šveicarijos bendradarbiavimo programą Lietuvai per penkerius metus skirta beveik 71 mln. Šveicarijos frankų (apie 150 mln. litų) paramos – apie 30 mln. litų kasmet.

Lietuvos finansų ministras Rimantas Šadžius kartu su kitų naujų ES šalių atstovais susitarimą Berne pasirašys ketvirtadienį.

Beveik prieš metus Šveicarijos piliečiai balsavo už įstatymą, kuriuo jų šalis įsipareigojo per penkerius metus 10-čiai ES naujokių skirti 1 mlrd. Šveicarijos frankų (apie 2 mlrd. litų) paramą. Šis sprendimas – ne vien Šveicarijos solidarumo su ES ženklas, bet ir galimybė pagyvinti bendradarbiavimą bei partnerystę daugelyje sričių.

Pasirašius susitarimą dėl Lietuvos ir Šveicarijos bendradarbiavimo programos, bus galima tvirtinti nacionalines taisykles ir derinti su paramos teikėjais konkrečių programų nuostatas, pagal kurias bus naudojamos paramos lėšos.

„Bendradarbiavimas su Šveicarija tęsiasi jau apie dešimt metų, o didžiausia parama skirta sveikatos apsaugai. Būsimą paramą nutarta investuoti į labai svarbias sritis – ligoninių infrastruktūros gerinimą, nėščiųjų ir naujagimių sveikatos priežiūrą, nevyriausybinių, bendruomenių organizacijų iniciatyvoms ir jų bendradarbiavimui su savivalda, fundamentaliesiems moksliniams tyrimams”, – sakė R. Šadžius.

Vyriausybė, be to, jau pritarė Pelno mokesčio įstatymo pakeitimams dėl mokesčių lengvatų investicijoms į mokslinius tyrimus ir eksperimentinę plėtrą.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , , , .

1 atsiliepimas į "Šveicarija Lietuvai skiria 150 mln. litų paramą"

  1. senas varnas

    kur pinigai – ten vanagai

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.