Dėl moterų trūkumo Lenkijai gresia socialinė katastrofa

Lenkijoje ėmė trūkti moterų ir jeigu lenkės negrįš iš emigracijos, gali sužlugti visa šalies socialinė sistema, nes vaikais ir seneliais daugiausia rūpinasi būtent moterys, rašo dienraštis „Polska”.
Europos Komisijos duomenimis, iš Lenkijos per pastaruosius dvejus metus emigravo 2 mln. žmonių, kurių daugiau kaip pusę sudarė moterys.

Dienraštis pažymi, jog iki šiol labiausiai buvo bijoma „protų nutekėjimo” – jaunų, talentingų lenkų emigravimo, tačiau dabar atkreipiamas dėmesys į tai, kad šalyje ima trūkti moterų.

Dėl to tūkstančiui gyventojų Lenkijoje tenka tik penkios medicinos seserys, nors pagal Pasaulinės sveikatos organizacijos standartus jų turėtų būti du kartus daugiau. Kaip sako Lenkijos medicinos seserų ir slaugių profesinės sąjungos pirmininkė Dorota Gardias, yra ligoninių, kur vienai medicinos seseriai tenka aptarnauti 60 ligonių.

Ne ką geresnė situacija ir švietimo sistemoje. Kadangi 90 proc. visų mokytojų sudaro moterys, šalyje jau pradeda trūkti kadrų. Lenkijos mokytojų sąjungos atstovė Magdalena Kaszulanis (Magdalena Kašulanis) sako, kad vos ne kasdien iš Lenkijos emigruoja po vieną mokytoją.

Tačiau dramatiškiausioje padėtyje atsidūrė senyvo amžiaus žmonės. Jau dabar Silezijoje ir Mozūrijoje yra kaimų, kur gyvena vien seni žmonės, kurių niekas negloboja.

Tuo tarpu lenkų visuomenė labai sparčiai sensta. Demografinės prognozės rodo, jog 2020 metais kas dvidešimtas lenkas bus pensinio amžiaus.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma , , .

1 atsiliepimas į "Dėl moterų trūkumo Lenkijai gresia socialinė katastrofa"

  1. as

    pas mus irgi taip bus netolimoje ateityje

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.