Nafta brangsta, rinkoje laukiama duomenų apie JAV naftos atsargas

Nafta trečiadienį pabrango, rinkoje laukiama duomenų apie JAV atsargas, kurios, kaip prognozuojama, per praėjusią savaitę sumažėjo.

Rytinėje prekybos sesijoje JAV lengva vasario mėnesio pristatymo nafta pabrango 45 centais iki 90,53 JAV dolerių už barelį. „Brent” rūšies nafta pabrango 44 centais iki 90,56 JAV dolerio už barelį.

„Akcijų rinkose nuotaikos pesimistinės, laukiama naujienų apie kreditavimo ir hipotekos krizę”, – teigia analitikas Markas Lansoneris (Marc Lansonneur) iš „Societe Generale”.

JAV naftos atsargos, kaip prognozuojama, sumažėjo penktą savaitę iš eilės dėl rūko, sunkinusio tiekimą į JAV uostus, teigia analitikai. Analitikų prognozėmis, naftos atsargos sumažėjo 1,6 mln. barelių, distiliatų atsargos – 500 tūkst. barelių. Benzino atsargos, skelbia analitikai, išaugo 1 mln. barelių.

Antradienį naftos kainos pašoko daugiau nei 2 JAV doleriais po naujienų apie tai, kad turkų sausumos daliniai įsiveržė į Iraką, o Prancūzijoje naftos perdirbimo įmonėje kilo streikas. Tačiau vėliau kainos staigiai smuko, nes atsinaujino būgštavimai dėl ekonomikos.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.