Autobusų vairuotojai tampa panašūs į teroristus

Uostamiesčio maršrutinių autobusų vairuotojai toliau tęsia neblaivias „odisėjas” su įkaitais tapusiais keleiviais. Įdomu tai, kad kai kurios žmones vežančios bendrovės toleruoja tokį vairuotojų elgesį – šie ir toliau valdo autobusus, rašo „Vakarų ekspresas”.

Sekmadienį iš Sportininkų gatvės pajudėjo vairuotojo Rimgaudo Čybo valdomas 2-ojo maršruto autobusas. Kad jis, neblaivus keleiviai įtarė privažiavus miesto centrą.

Kol išsigandę žmonės skambino į policiją, autobusas pasiekė stotelę Bangų gatvėje bei užvažiavęs ant šaligatvio trenkėsi į medį. Tuo metu autobuse buvo penki keleiviai. Du iš jų spėjo pabėgti, o 44 metų Audronei buvo sumušta galva.

Nukentėjusioji ėmė šauktis pagalbos, tačiau vairuotojas pajudėjo toliau – jis ėmė per miestą lėkti apie 80 km/val. greičiu.

R. Čybas sustojo tik Šilutės plento stotelėje, ties buvusia Ledo arena, bei puolė bėgti. Policijos patruliams sulaikius vyriškį jam nustatytas 2,11 prom. girtumas.

Vairuotojas, beje, šį darbą dirbantis jau 25 metus, teisinosi šventęs dukros gimtadienį. Tądien esą tai buvęs jo paskutinis reisas.

R. Čybas vairavo UAB „Benjuva” priklausantį autobusą, kuriuo naudojasi UAB „Pajūrio autobusai”. Pastarosios vadovas Leonas Šiaulys „Vakarų ekspresui” sakė, kad R. Čybas su juo susitikti nebepanoro ir į planuotą susitikimą neatėjo.

„Tikriausiai jam gėda. Negaliu patikėti, kad taip pasielgė būtent jis. Tai buvo mūsų geriausias vairuotojas, kitiems rodomas kaip pavyzdys. Iš keleivių dažnai sulaukdavome gerų atsiliepimų – kad jis mandagus, paslaugus. Gal jį užklupo netikėtos asmeninės problemos?” – svarstė vadovas.

Bangų gatvėje R. Čybo valdomas autobusas rėžėsi į medį. Du keleiviai spėjo pasprukti, tačiau kiti trys buvo paimti savotiškais įkaitais ir tęsė kelionę su neblaiviu vairuotoju

Tuoj po įvykio R. Čybas buvo iš darbo atleistas, jam teks atsiskaityti ir už autobuso apgadinimą. Anot L. Šiaulio, įmonės atstovai stengsis atsilyginti ir nukentėjusiai keleivei. Deja, su ją aplankiusiais bendrovės atstovais moteris bendrauti nepanoro.

L. Šiaulys spėja, kad vairuotojas galėjo išgerti išvykdamas į paskutinį reisą iš Sportininkų gatvės. Esą ryte jis buvęs patikrintas alkotesteriu.

Beje, nepatvirtintomis žiniomis, prieš maždaug dvi savaites jau buvo atvejis, kai neblaivus prie vairo sulaikytas kitas „Benijuvos” autobuso vairuotojas – jis policijai įkliuvo išgėręs jau pirmoje savo maršruto stotelėje. Šis vyriškis taip pat atleistas iš darbo.

„Vakarų ekspresas” jau rašė, kad šeštadienio vakarą miesto gatvėmis važiavo neblaivaus 62 metų Kazimiero Budrio valdomas Klaipėdos autobusų parko autobusas su penkiais keleiviais. Vairuotojas susitikimo su jo ieškančiais policininkais vengė kompiuterio pagalba keisdamas maršruto numerius švieslentėse.

Galų gale autobusas buvo sustabdytas Galinio Pylimo gatvėje. K. Budriui nustatytas vidutinis girtumo laipsnis – 1,93 prom. Šalia vairuotojo sėdynės rastas nugertas alaus butelis.

UAB Klaipėdos autobusų parkas generalinė direktorė Jelizaveta Daugininkienė tikino, kad girtuokliai jų autobusų nevairuoja, o K. Budrys esąs vienas geriausių, didelę patirtį turinčių vairuotojų.

„Jis parašė pasiaiškinimą ir vakar bei užvakar dirbo su laikinu vairuotojo pažymėjimu. Jį nubaus policija, ir mes savo ruožtu. Kaip viskas buvo dar tirsime. Gal jam kažkas atsitiko?” – sakė J. Daugininkienė, teigusi, kad prieš reisą K. Budrio blaivumas buvo patikrintas.

Anot jos, vairuotojų kontrolei skiriama daug dėmesio – jie tikrinami prieš išvažiuojant į gatves, be to atsakingi bendrovės asmenys vairuotojus netikėtai neva tikrina ir darbo metu.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Lietuvoje su žyma , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.