Veterinarai ir muitininkai nuolat tikrina iš Lenkijos vežamą produkciją

Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos (VMVT) ir Muitinės departamento pareigūnai nuolat budi mobiliose grupėse prie Lenkijos sienos, kontroliuodami įmonių įvežamos produkcijos kokybę, kilmę įrodančius dokumentus.

Atsižvelgiant į Lenkijoje susidariusią padėtį dėl paukščių gripo Lietuvoje imtasi prevencinių priemonių – Klaipėdos tarptautiniame jūrų perkėlos uoste ir Kalvarijos pasienio poste įrengti dezinfekciniai barjerai transporto priemonėms.

Per pastarąją parą veterinarijos ir muitinės pareigūnų mobiliosios kontrolės grupės patikrino 22 transporto priemones, iš kurių 2 siuntos grąžintos į Lenkijos Respubliką. Bendrovė „Pramogų verslas” bandė įvežti 2450 kilogramų rūkytų ir šaldytų mėsos gaminių, kuriuos transportuojant nebuvo užtikrintas tinkamas temperatūros režimas, pilietė Izabela Knapik į bendrovę Kreveda” bandė įvežti 1100 kilogramų neženklintų žuvų subproduktų.

Teritorinių valstybinių maisto ir veterinarijos tarnybų specialistai patikrino, kaip laikosi reikalavimų paukščių augintojai, įmonės, prekybininkai. Kauno ir Tauragės mieste buvo patikrintos visos turgavietės, nustatyta paukštienos produkcijos ženklinimo ir atsekamumo pažeidimų. Atitinkamai uždrausta realizuoti 65,5 kilogramo 761,97 kilogramo maisto gaminių. Kauno miesto VMVT dėl tikrinimo metu rastų pažeidimų sustabdė vieno prekybos kiosko veiklą.

Kauno ir Klaipėdos apskrityse buvo patikrinti paukščių laikytojai, gyvenantys netoli paukštynų, vienas jų įspėtas dėl netinkamo paukščių laikymo.

Tuo tarpu Vilniaus apskrities VMVT specialistai Vilniaus turgaviečių tikrinimų metu nenustatė, kad būtų prekiaujama gyvais paukščiais ar paukštienos produktais iš Lenkijos.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Lietuvoje su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.