Zeffirelli tapo popiežiaus įvaizdžio konsultantu

Italų kino kūrėjas Franco Zeffirelli (Frankas Dzefirelis) padės pataisyti popiežiaus Benedikto XVI įvaizdį, kai priėmė pasiūlymą tapti „asmeniniu jo įvaizdžio konsultantu”.
„Jėzaus iš Nazareto” (Jesus of Nazareth) režisierius mėgins parodyti popiežių naujoje šviesoje ir pradės permainas nuo drabužių, kuriuos, jo teigimu, „reikėtų peržiūrėti”.

„Ateiti po tokio telegeniško popiežiaus kaip Jonas Paulius II yra sudėtinga užduotis… (Popiežius Benediktas XVI) atrodo šaltai, o tai netinka jo aplinkai”, – sakė F.Zeffirelli.

„(Jo drabužiai) yra pernelyg prabangūs ir puošnūs. Jie turėtų atspindėti paprastumą ir saiką, kuris regimas kituose Bažnyčios ešelonuose”, – teigė 84 metų F.Zeffirelli.

Jis taip pat konsultuos Vatikaną dėl Bažnyčios vaizdavimo kine. Jo teigimu, 2004 metų juosta „Kristaus kančia” (The Passion of the Christ) gali būti Katalikų Bažnyčios reputacijai padarytos žalos pavyzdys.

„Šventasis Tėvas labai gerai žino, kad Bažnyčios kinematografinė komunikacija šiandien yra suirusi. Kaip krikščionis aš negaliu stovėti ir žiūrėti, kaip plėtojasi ši katastrofa. Man reikėtų turėti pilną teisę – ir Šventasis Tėvas man jos nepagailės – pasmerkti nuolatines šventvagystes, kurios daromos, siekiant išpopuliarinti krikščionišką žinią”, – teigė jis.

Benediktas XVI popiežiumi buvo išrinktas 2005 metais.

F.Zeffirelli savo pareigas pradės eiti nuo sausio mėnesio.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.