Padidinti pedagogų ir akademinių darbuotojų atlyginimai bei mokinio krepšelis

Nuo sausio 1 d. pedagoginių darbuotojų darbo užmokestis bus padidintas 15 proc. (t. y., 11,3 proc. – kaip ir kitiems biudžetinių įstaigų darbuotojams dėl bazinės mėnesinės algos padidinimo ir 3,7 proc. – tik pedagoginiams darbuotojams), o nuo rugsėjo – dar 14,5 proc.

Nuo sausio 20 proc. taip pat bus padidintas akademinių darbuotojų darbo užmokestis (t. y., 11,3 proc. – kaip ir kitiems biudžetinių įstaigų darbuotojams dėl bazinės mėnesinės algos padidinimo ir 8,7 proc. – tik dėstytojams ir mokslo darbuotojams). Švietimo ir mokslo ministerijos teiktą tarnybinių atlyginimų koeficientų padidinimą šiandien patvirtino Vyriausybė.

Algoms padidinti nuo 2008 m. sausio 1 d. numatyta daugiau nei 75 mln. litų. Nuo rugsėjo iš valstybės biudžeto algoms padidinti skirta per 116 milijonų litų.

Šiandien Vyriausybė taip pat patvirtino sutartinių moksleivių skaičiaus nustatymo koeficientus, pagal kuriuos mokyklų steigėjai turi paskirstyti ugdymo lėšas mokykloms kitiems finansiniams metams, ir padidintą mokinio krepšelį (kadangi nuo sausio 11,3 proc. didinama bazinė mėnesinė alga, didės mokytojų tarifiniai atlygiai, o nuo 2008 m. rugsėjo planuojama įvesti mokytojų etatinį darbo apmokėjimą).

Sutartinių mokinių skaičiaus nustatymo koeficientai padidinti 7 proc. didelių (daugiau kaip 600 mokinių) mokyklų 5-8 klasių mokiniams dėl jų skaičiaus vidurkio klasėse mažinamo nuo 25 iki 22. Po 11,3 proc. padidintos lėšas vadovėliams, mokymo priemonėms, mokytojų kvalifikacijai tobulinti, pedagoginėms psichologinėms tarnyboms, mokinių pažintinei veiklai, mokinių profesijos pasirinkimui konsultuoti. 10 proc. padidintas tautinių mažumų mokyklų mokinio krepšelis.

Per šiandienos Vyriausybės posėdį taip pat patvirtintas patikslintas Stipendijos mokėjimo ir materialinės paramos skyrimo mokiniui, kuris mokosi pagal pirminio profesinio mokymo programas, ir aukštesniųjų studijų studentui tvarkos aprašas. Tvarka patikslinta, kadangi nuo 2008 m. sausio įsigalios kai kurių Švietimo įstatymo straipsnių pakeitimai ir nauja Profesinio mokymo įstatymo redakcija.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Švietimas su žyma , , , .

9 atsiliepimai į "Padidinti pedagogų ir akademinių darbuotojų atlyginimai bei mokinio krepšelis"

  1. be reikalo kardo nekelk, be garbes nenuleisk, stre

    taip, 3,7 proc gal ir pakels (jeigu pakels), 11,3 proc. neskaitau pakelimu, nes tiek kyla visiems biudzetininkams. o kai bus etatai, manau, algos vel smuks zemyn. o kur dingo 2007 nuo rugsejo 1 dienos atlyginimu pakelimas, o kur dingo is mokiniu krepseliu sutaupytos lesos? bent musu mokykloje niekas nepridejo prie atlyginimu, kaip siule kirkilas su zakaitiene, neismokes ju ne kalediniu priedu forma. o kaip kitose mokyklose, atsiliepkite

  2. DELFIS-STREIKUS VALDZIA MALSINA MELU

    JUK TAIP IR SAKIAU, KAD KELS 3,7 PROC – tegu susikisa sau tuos 3 proc. zinote, kur…

  3. STREIKAS

    kas mokes premijas, jei mokyklose pinigu truksta!? lai Kirkilas su Zakaitiene tuos kelis litus susikisa subinen! STREIKAS per egzaminus!!!!!!

  4. o,

    mums zada 100 lt kaledini prieda. Kai zinai, kad kitose istaigose gaus po 2000lt, kazkaip praiena noras ir dziaugtis tomis asaromis… 😥

  5. nijoleeeee

    😀 sveiki, jei norite streikuoti, tai organizuokite bendrą viso kolektyvo ne tik mokytojų susirinkimą ,apsitarkite dėl reikalavimų darbdaviui ir, jeigu reikalavimams pritars 2/3 kolektyvo, išsirinkite balsų skaičiavimo komisiją,po to siūlykite narius į streiko komitetą bei balsuokite.išrinktas streiko komitetas toliau viską streikui turi pagal darbo kodeksą.Tikbūkite atidūs, visą laiką remkitės Darbo kodeksu. linkiu sėkmės.Nebijokite. Kovokime vieningai.

  6. taip

    girdejau,kad vilniuje mokytojai verciami pasirasineti ,kad privales dalyvauti egzaminuose, taip musu valdzia apsidraudzia del streiku per egzaminus.

  7. Andrius

    „3,7 proc. – tik pedagoginiams darbuotojams” – nesamone. Sitas procentelis susidaro keiciantis pajamu mokesciui nuo 27 iki 24 proc.

  8. albinas

    Taurages vaiku muzikos mokyklos mokytojai negavo ne lito kalediniu premiju. tebunie prakeikti kraugeriai komunistai, pavoge musu pinigus is sutaupytu mokiniu krepseliu.

  9. momo

    Kaune mokytojai irgi -nei lito…

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.