Vandalai suniokojo stacionarų greičio matuoklį

Netoli Nemenčinės vandalai suniokojo stacionarų greičio matuoklį – prie įrenginio pritvirtino trosą ir, tempdami automobiliu, jį išrovė. Šis greičio matuoklis nukenčia jau antrąkart.
Pasak dienraščio „Vilniaus diena”, šiuo metu valstybinės reikšmės magistralinių, krašto ir rajoninių kelių tinkle yra 247 vadinamosios juodosios dėmės – vietos, kuriose nuolat kartojasi žmonių gyvybes pasiglemžiančios avarijos. Tačiau bandymams pakeisti situaciją įvairiomis inžinierinėmis priemonėmis kartais priešinasi patys vairuotojai.

Naujausias incidentas, atnešęs daugiausia nuostolių šiemet, užfiksuotas netoli Nemenčinės.

Spalio 30-ąją „Vilniaus regiono kelių” darbuotojai aptiko, kad prieš mėnesį įrengtas, per 200 tūkst. litų kainuojantis stacionarus greičio matuoklis yra smarkiai apgadintas – sudaužytas apsauginis fotokameros stiklas, keliose vietose įlenktas matuoklio korpusas.

Tai dar ne pabaiga – neseniai šis aparatas buvo suniokotas nepataisomai. Vandalai prie jo pritvirtino trosą ir tempdami automobiliu išrovė.

„Iš tiesų labai apmaudu, kad taip nutiko. Dabar problema tapo dar sudėtingesnė, nes užmiestyje montuojant kitus stacionarius radarus teks papildomai rūpintis ir jų apsauga – galbūt įrengti vaizdo kameras ar kokią nors kitą sistemą, galinčią padėti apsiginti nuo vandalų. Vadinasi, mūsų išlaidos dar labiau išaugs, nes tik tai padarius galima tikėtis greičio matuoklius apdrausti”, – kalbėjo įmonės „Vilniaus regiono keliai” direktorius Sigitas Kalvaitis.

Minėtas incidentas skaudžiai atsiliepė ir „Vilniaus regiono kelių” biudžetui. Jei per 11 šių metų mėnesių vandalizmo padariniams likviduoti iš viso teko išleisti per 100 tūkst. litų, tai po pastarojo chuliganų išpuolio nuostoliai patrigubėjo ir viršijo 300 tūkst. litų ribą.

Kelio Vilnius-Švenčionys-Zarasai ruožas nuo 17,7 km iki 29,4 km yra itin avaringas. Vien 2007-aisiais čia įvyko 12 įskaitinių eismo įvykių, per kuriuos žuvo 3 ir buvo sužeista 19 eismo dalyvių.

Beje, įvairiose Lietuvos vietose atlikti tyrimai rodo, kad esant palankioms važiavimo sąlygoms leistiną greitį iki 10 km/val. viršija iki 40 proc. vairuotojų. Pernelyg didelis greitis – viena svarbiausių juodųjų dėmių atsiradimo priežasčių.

Šių metų vasarą Saugaus eismo komisija parengė Stacionarių greičio matavimo prietaisų sistemos studiją, kurioje numatyta šalies keliuose įrengti 180 stacionarių greičio matuoklių.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , .

2 atsiliepimai į "Vandalai suniokojo stacionarų greičio matuoklį"

  1. eima

    tai ir gerai, niekam tie matuokliai nereikalingi. saunu, jei ir kitii taip pasielgtu galbut suprastu kad tai pinigai paleisti vejais ir daugiau nebestatytu tokiu sudu.

  2. :) ...

    Ne tuos vandalais pavadino. Manau kad vandalai yra tie, kurie teršia Lietuvą tais „inkilais”. Pirmiausia uždrauskit vairuoti girtiems ir nekabinkit žmonėms makaronų… 🙂

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.