J.Bertomeu: Halė turi daug rimtų trūkumų

Prieš Eurolygos rungtynes tarp Kauno „Žalgirio” bei Bolonijos „Virtus Vidivici”, Eurolygos vadovas Jordi Bertomeu spaudos konferencijoje teigė, kad jam yra didelis malonumas būti Lietuvoje, kuri krepšinio prasme yra unikali šalis. Ispanas taip pat pažymėjo, kad 2009-2010 metų sezone kauniečiai turi arba rungtyniauti naujoje arenoje, arba paruošti sporto halę pagal visus Eurolygos reikalavimus.

Jordi Bertomeu: „Vakar Vilniuje stebėjome „Lietuvos ryto” rungtynes, taip pat buvom susitikę su šalies valdžia, ir aš galiu tik pasidžiaugti, kad jūsų valdžios vyrams rūpi sporto reikalai. Eurolygai „Žalgiris” yra itin svarbus klubas, jis tarsi Eurolygos būstinė Lietuvoje, tai klubas, padėjęs susikurti Eurolygai. Naudodamasis proga norėiau pažymėti, kad „Žalgiris” žaidžia Eurolygoje tik dėl savo sportinių pasiekimų.

Kalbant apie ateitį klubo, kelia susirūpinimą esama arena ir būsimos arenos statybos. Nuo 2009-2010 sezono metų Eurolyga rengia pakeitimus ir norint žaisti šiame turnyre, reikia naujos arenos. Kauno sporto halė turi esminių trūkumų – visų pirma jos amžius, jai jau 70 metų, ir Europoj nėra kitos tokios arenos. Taip pat problema yra apšvietimas, trūksta vietos, netinkamos rūbinės. Eurolyga gali leisti žaisti halėje turėdama pažadą, kad nauja arena bus pastatyta laiku, tačiau ir esamą areną būtina renovuoti. Po šios dienos susitikimų su Kauno tarybos bei Seimo nariais mes patenkinti išgirdę, kad nauja arena bus pastatyta laiku ir bus pasiekti reikiami standartai.

Šiandien esam čia esame, nes Europos klubiniui krepšiniui 50 metų. Norime pagerbti Kauno komandą, ir labiausiai pasižymėjusius žaidėjus. Tai puiki proga pagerbti žaidėjus, klubus, teisėjus, ir klubus – visus tuos, kurie leidžia mums mėgautis krepšiniu. Ypatingai norėčiau paminėti FIBA, nes prieš 50 metų jie turėjo lygos viziją ir jų įdirbis mus įpareigoja toliau dirbti.

Šio sezono metu mes organizuojame nedidelius minėjimus įvairiuose Europos miestuose – pagerbiame žaidėjus trenerius o minėjimą vainikuos Finalo Ketverto renginiai Madride. Mes rengiamės išrinkti 50 žmonių, labiausiai prisidėjusių prie klubinio krepšinio. Madride tai bus vienas iš svarbiausių renginių.

Šį vakarą turėsime krepšinio legendas, tokias kaip, Paulauskas, Kurtinaitis, Chomočius ir be abejo Arvydas Sabonis – norėčiau padėkoti šiems žmonėms, kad jie surado galimybę atvykti.”

Arvydas Sabonis: „Malonu šalia matyti Eurolygos vadovą, noriu jam padėkoti už Eurolygos puoselėjimą, taip pat norėčiau padėkoti už apdovanojimus. Klubo vardu norėčiau labai padėkoti visiems mūsų fanams, netgi tolimoj Ispanijoje žino „Žalgirio” fanus. Kalbant apie naujos arenos statybas, norėčiau pasakyti, kad viskas yra valdžios rankose, ir aš labai tikiuosi, kad mums nereiks žaisti namų rungtynių kitame mieste”.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.