„Žalgiris” triuškinančiai atsirevanšavo „Virtus VidiVici” ekipai

Kauno „Žalgiris” namuose susitiko su Bolonijos „Virtus VidiVici” komanda ir sutriuškino ją rezultatu 102:82 (30:17, 21:15, 32:18, 19:32) ir Eurolygos A grupėje iškovojo ketvirtąją pergalę.

Rungtynes tritaškiu pradėjo Jonas Mačiulis, tačiau po to 4 taškus be atsako pelnė varžovai. Po dviejų Delonte Hollando baudos metimų „Virtus VidiVici” pirmavo 6:3. Netrukus Fabio Di Bella pataikė iš toli, suteikdamas savo komandai 4 taškų pranašumą (9:5), tačiau puikiai žaidęs Marcusas Brownas išlygino rezultatą, o po galingo J.Mačiulio dėjimo per D.Hollandą „Žalgiris” pirmavo 13:9. Kiek vėliau M.Brownas pataikė itin tolimą metimą (20:15), o sėkmingai į žaidimą įsiliejęs Michaelas Bradley greit surinko 4 taškus. Dviženklį pranašumą pirmojo kėlinuko pabaigoje „Žalgiris” įgijo, kuomet DeJuanas Collinsas pelnė 2 taškus su varžovų pražanga – 27:17. Po to neįtikėtiną metimą iš toli pataikė Marko Popovičius ir pirmasis ketvirtis baigėsi šeimininkams pirmaujant 30:17.

Antrąjį kėlinuką „Žalgiris” pradėjo 9:1 spurtu, po kurio jau įgijo 21 taško persvarą – 39:18. Kauniečiai ir toliau palaikė aukštą rungtynių tempą. Itin gerai žaidė J.Mačiulis, o „Žalgiris” neleido italams ženkliai sušvelninti didžiulio skirtumo. Po varžovų tritaškio „Virtus VidiVici” atsilikinėjo 16 taškų skirtumu (39:23), tačiau netrukus kauniečiai susigrąžino turėtą didesnį pranašumą, o į didžiąją pertrauką komandos išėjo lietuviams esant priekyje 51:32.

Trečiąjį ketvirtį „Žalgiris” pradėjo 4 taškais be atsako, o į Roberto Chiacigo du baudos metimus M.Brownas atsakė tritaškiu – 58:36. Eurelijus Žukauskas įkrovė kamuolį iš viršaus, bet tą patį padarė ir R.Chiacigas. M.Brownas netrukus pelnė 2 taškus, tačiau už ginčus su teisėjais, reikalaudamas dar ir pražangos, buvo nubaustas technine pražanga, kuri buvo trečioji jam. Kauniečiai ir toliau nemažino tempo, o fantastiškai ir toliau žaidė M.Brownas. Jis per kelias minutes pataikė 3 tritaškius, o paskutinis pakėlė visus pakėlė visus „Žalgirio” fanus ant kojų. Po jo šeimininkai pirmavo 81:48. Italai pelnė 2 taškus, bet kėlinuką dėjimu užbaigė E.Žukauskas. Po trijų kėlinukų – 83:50.

Ketvirtojo kėlinuko pradžioje „Žalgiris”, nepaisant triuškinančio skirtumo, nesiruošė atsipalaiduoti. Kaip sustabdyti M.Browną ir toliau atsakymu varžovai nerado. Atrodė, kad snaiperis žaidžia ne prieš Eurolygos komandą, tačiau regioninės lygos klubą. Žaidėjas per trumpą laiką pelnė du tritaškius o viso jų buvo pataikęs jau 7 ir rezultatas tapo 89:54. Vėliau varžovai kiek sumažino didžiulį skirtumą, tačiau „sumažinimas” iki 27 taškų italams tikrai nebuvo džiaugsmingas. Tiesa, netrukus jie sumažino skirtumą iki 23 (72:95), o Rimantas Grigas nusprendė į aikštelę sugrąžinti D.Collinsą bei M.Browną. Dainius Šalenga pataikė tritaškį, o po to kauniečiai pelnė ir šimtąjį tašką – 100:72. Per likusias dvi minutes varžovams rungtynėse nepavyko pakeisti nieko ir „Žalgiris” šventė ketvirtąją pergalę A grupėje.

„Žalgiris”: M.Brownas – 31 (7/9 tritaškiai), J.Mačiulis – 13 (4 atk. kam.), M.Bradley – 12 (6 atk. kam.), D.Collinsas – 11 (8 rez. perd.), P.Jankūnas – 10 (4 atk. kam.), M.Popovičius – 7.

„Virtus VidiVici”: D.Spenceris – 22, A.Crosariolas (7 atk. kam.) ir D.Hollandas – po 15, F.Di Bella – 8.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.