„Kastaneda” baladžių ir lopšinių nedainuos

Nenumaldomai artėjant dovanų metui duoklę savo gerbėjams skuba atiduoti ir muzikantai: po dvejų metų pertraukos grupė „Kastaneda” pristato penktąjį albumą.

Apie naująjį albumą „Turim nuotaiką gerą” ir gebėjimo slapukauti patirtį LŽ kalbasi su „Kastanedos” lyderiu Luku Pačkausku.

– Kiek laiko kurtas šis albumas?

– Gana ilgai – porą metų. Jis atsirado labai natūraliai, nes „kepti” albumus greitai jau nusibodo. Norėjome, kad jame būtų daug dainų, tad kai tik turėdavome laiko ir noro, iš karto sėsdavome ir kurdavome. Paskui vieną dainą palikdavome, prisėsdavome prie kitos – taip sukūrėme jų apie dvidešimt. Į albumą įdėjome penkiolika.

– Kas dainų tekstų ir muzikos autorius?

– Aš, taip pat padėjo Egidijus Remeikis iš „Tipo grupės”, Stano. Taip nutiko, kad Stano svečiuodavosi mano studijoje. Parodydavau dainas, jam kildavo mintis arba Stano paprašydavo muzikos ir sukurdavo žodžius. Kartais rodydavau žodžius, o jam kildavo muzikinė idėja.

Nepripažįsta baladžių

– Kurios jau žinomos dainos įrašytos į albumą?

– Yra daina, kurią mes nuolat atlikdavome per koncertus nuo tos „Eurovizijos”, kai laimėjo suomiai „Lord”. Tai buvo „kastanediškai” perdainuota jų „Hard rock Hallelujah”, labai patikusi mūsų gerbėjams. Taip pat yra krepšinio himnas „Krepšinio kamuolys 2007”, „Pavasaris viską pakeis”.

Negirdėta daina „Vilnius-Kaunas”. Tai himnas tiems, kurie kiekvieną dieną kursuoja iš Vilniaus į Kauną, iš Kauno į Vilnių ir atgal.

– O prie lyriškos muzikos linkę klausytojai nesulauks staigmenos ir neišgirs kokios nors baladės?

– Baladės!? Ne, nemėgstu tokių.

Bus „Tipo balius”

– Ar rengsite albumo pristatymo turą?

– Specialaus pristatymo turo nebus. Šiuo metu koncertuojame klubuose, vakarėliuose ir ten atliekame naujas dainas. Kitaip tariant, neorganizuojame nei didelio koncertų turo, nei didelės reklaminės kampanijos. Galbūt dėl laiko stokos, nes tai būtų milžiniškas darbas vadybininkui, kuris šiuo metu labai užsiėmęs. Kita vertus, dabar rengiame didelį projektą ir norime jį greitai išleisti.

– Koks tai projektas?

– Įrašome albumą su „Tipo grupe”. Projektas vadinsis „Kastaneda – Tipo grupė?”, o albumas – „Tipo balius”. Dainos bus tiesiogiai skirtos vakarėliams. Tai dovana gimtadienio, Kalėdų ir bet kokia kita proga. Šiuo metu baigiame įrašyti visas dainas – jų bus dešimt.

Pamiršo pranešti

– Esi didis slapukas – sugebėjai net nuo žiniasklaidos nuslėpti, kad vasarą gimė sūnus Matas…

– Pasakysiu taip: užmiršau pranešti. Tas laikotarpis buvo svarbus mano gyvenime, nenorėjau, kad trukdytų viešos kalbos,

aptarinėjimai, todėl ir neviešinau. Jei kas būtų paskambinęs ir paklausęs, būčiau atsakęs, bet kai neskambino, pats pranešimų spaudai nedariau. Dabar jaučiuosi labai laimingas ir patenkintas savo gyvenimu.

– Ar tėviški rūpesčiai neužgožia kūrybinių idėjų?

– Tie rūpesčiai tokie buitiniai, kad tik sutrumpina laisvą laiką. O žaidimai ir buvimas su vaiku suteikia įkvėpimo kurti.

– Ar daug laiko skiriate sūnui?

– Kaip pavyksta. Kartais būna, kad visų 24 valandų neužtenka, bet ką darysi…

– Gal „Kastaneda” kada nors įdainuos lopšinę?

– Ne. Lopšines niūniuoju namie, ir kol kas to užtenka. Galbūt sau arba sūnui galėsiu kurti, tačiau tokių minčių dar nekilo.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Kultūra su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.