Nubaustas laidojimo namus taranavęs vyras

Vakar Šiaulių apygardos teisme nuosprendis paskelbtas 22 metų šiauliečiui Mantui Adomaičiui, kuris gegužės mėnesį neblaivus nesuvaldė automobilio ir įvažiavo tiesiai į laidojimo namus, kur buvo pašarvotas velionis. Automobilis sustojo prie pat karsto.

Gegužės 6 dieną M.Adomaitis su draugu ir dviem merginomis susiruošė į gamtą išgerti alaus. Draugas negėrė, nes pažadėjo parvaryti automobilį. Po vakarėlio linksmasis ketvertukas susiruošė namo. Draugas M.Adomaičio automobilį nuvarė tik iki savo namų Rasos gatvėje.

Automobilyje liko M.Adomaitis ir jo draugė Ieva. Jaunuolis sėdo prie vairo ir pasuko namų Aukštabalio gatvėje link. Tačiau važiuodamas M.Adomaitis pamatė savo pažįstamą Deivydą. Sustojo, įsodino jį į automobilį ir jau su nauja kompanija ir jėga kelią namo pakeitė dėl takelio į cigarečių kioską Sondeckio gatvėje.

Važiuodamas rūkalų M. Adomaitis nesuvaldė automobilio ir įvažiavo tiesiai į laidojimo namus. Sustojo prie pat karsto, kuriame gulėjo į paskutinę kelionę išlydimas velionis. Laimei, jaunuolis nekliudė velionį išlydinčių artimųjų. Smarkuolio kraujyje rasta 2,8 promilės alkoholio.

Laidojimo namų savininkas nuostolius įvertino daugiau kaip 20 tūkst. litų. Tiek kainavo sugadintos durys ir sienos. Dalį nuostolių laidojimo namams kompensavo draudimas, todėl savininkas savo reikalavimus sumažino ir prašė teismo priteisti 13 tūkst. 214 litų.

Teismas priteisė M.Adomaičiui sumokėti reikalaujamą sumą ir pridėjo 60 parų arešto. Rugsėjo mėnesį M.Adomaitis buvo baustas 10 MGL bauda už viešosios tvarkos pažeidimus, todėl bausmės buvo susumuotos. M.Adomaičiui teks iškęsti 60 parų arešto, sumokėti priteistą sumą ir 10 MGL dydžio baudą. Nenuoramai dvejus metus uždrausta vairuoti automobilį.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.