Savivaldybės darbuotojo byla jau teisme

Vilniaus miesto savivaldybės Viešosios tvarkos ir bendrųjų reikalų departamento direktoriaus Dariaus Šalugos baudžiamoji byla perduota teismui. Ikiteisminio tyrimo metu D.Šaluga nebuvo nušalintas nuo pareigų. To padaryti neįmanoma, nes jis pasiėmęs vaiko priežiūros atostogas.

Vilniaus apygardos prokuratūros ONKT skyriaus prokurorai surašė kaltinamąjį aktą ir perdavė baudžiamąją bylą Vilniaus miesto 1-am apylinkės teismui. Kaltinimas pagal BK 226 str.1 d. (tarpininko kyšininkavimas) pareikštas Vilniaus miesto savivaldybės Viešosios tvarkos ir bendrųjų reikalų departamento direktoriui Dariui Šalugai.

Valstybės tarnautojas kaltinamas, kad už 100 tūkst. litų kyšį tarpininkavo suinteresuotam asmeniui Vilniaus miesto savivaldybėje keičiant žemės paskirtį.

Pasak šią bylą kontroliavusio Vilniaus apygardos prokuratūros ONKT skyriaus prokuroro Giedriaus Danėliaus, pagal baudžiamąjį įstatymą, šios nusikalstamos veikos kvalifikacijai kyšio dydis įtakos neturi, todėl ir esant didesniam nei 250 MGL kyšiui veika prilyginama nesunkiam nusikaltimui. Ikiteisminį tyrimą atliko STT Vilniaus valdybos pareigūnai.

D.Šaluga kaltinimus neigia ir tvirtina, kad tai – politinis susidorojimas. Pasak kaltinamojo, į savivaldybę po rinkimų atėjus liberaldemokratams ir merui Juozui Imbrasui, jis buvo spaudžiamas atsistatydinti. Tai vykę todėl, kad D.Šaluga priešinosi savivaldybės struktūros pertvarkai. Kaip įrodymą jis pateikė garso įrašą, kuriame J.Imbrasas aiškina, kad jo atleidimas yra politinis sprendimas.

D.Šaluga tvirtina, kad sulaikymo metu rastus jo mašinoje 50 tūkst. litų jam pakišo. Jam esą paskambinęs geras pažįstamas, vilnietis verslininkas Marius Benetis, ir pasiūlęs susitikti. Įsėdęs į D.Šalugos automobilį jis esą kažką nerišliai sumurmėjo ir į skyrelį daiktams susidėti įkišo voką su pinigais.

J.Imbrasas yra sakęs, kad nepaisant tyrimo rezultatų, D.Šaluga bus atleistas. Tačiau įstatymais nenumatyta galimybė atleisti atostogaujantį darbuotoją. D.Šaluga buvo nušalintas nuo kitų jo užimamų pareigų – Vilniaus miesto savivaldybės Administracijos profesinės sąjungos pirmininko posto. Prokuroras G.Danėlius LŽ sakė, kad per visą tyrimo laikotarpį D.Šalugai buvo skirtas namų areštas. Jo salygos laikui bėgant buvo pakoreguotos. Kaltinamajam buvo leista tam tikru metu išeiti iš namų atsižvelgiant į tai, kad jis prižiūri mažą vaiką.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.