Kyšininkavimu įtariamas aukštas Vilniaus savivaldybės tarnautojas stos prieš teismą

Vilniaus apygardos prokuratūra baigė tirti ir teismui perdavė tarpininkavimu kyšininkaujant įtariamo Vilniaus miesto savivaldybės Viešosios tvarkos ir bendrųjų reikalų departamento direktoriaus Dariaus Šalugos baudžiamąją bylą.
Valstybės tarnautojas kaltinamas tuo, kad už 100 tūkstančių litų kyšį tarpininkavo suinteresuotam asmeniui Vilniaus miesto savivaldybėje gaunant detaliojo teritorinio planavimo organizatoriaus teises ir pareigas bei planavimo sąlygas detaliojo planavimo dokumentui rengti, ketvirtadienį pranešė prokuratūra.

Pasak šią bylą kontroliavusio Vilniaus apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroro Giedriaus Danieliaus, pagal baudžiamąjį įstatymą šios nusikalstamos veikos kvalifikacijai kyšio dydis įtakos neturi, todėl ir esant kyšiui didesniam nei 250 minimalių gyvenimo lygių (MGL), veika prilyginama nesunkiam nusikaltimui.

1 MGL šiuo metu Lietuvoje yra 130 litų. 250 MGL sudaro 32 tūkst. 500 litų.

Ikiteisminį tyrimą atliko STT Vilniaus valdybos pareigūnai.

Valstybės saugumo departamento (VSD) ir Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) pareigūnai liepos 24 dieną D.Šalugą sulaikė įtarus, jog valdininkas gavo 50 tūkst. litų kyšį už tai, kad pasinaudodamas savo tarnybine padėtimi bei įtaka, paveiktų kitus savivaldybės tarnautojus dėl palankių sprendimų priėmimo. Buvo įtarta, kad iš viso per kelis kartus jis paėmė 100 tūkst. litų kyšį.

Pats D.Šaluga savo kaltę neigė ir tikino tapęs provokacijos auka.

D.Šaluga savo karjeros pradžioje dirbo Vidaus reikalų ministerijoje (kai jai vadovavo konservatorius Vidmantas Žiemelis), Vilniaus miesto vyriausiajame policijos komisariate, po to perėjo dirbti į Vilniaus miesto savivaldybę.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.