Pasak buvusio Lenkijos premjero, ES dujotiekio klausimu parems ne Lenkiją, o Rusiją ir Vokietiją

Šiaurės Europos dujotiekio tiesimo klausimu Europos Sąjunga parems ne Lenkiją, o Rusiją ir Vokietiją. Tokią nuomonę antradienį interviu Lenkijos televizijos kanalui TVN 24 pareiškė buvęs šalies ministras pirmininkas Lešekas Mileris (Leszek Miller).

„Klausimas jau išspręstas, ir jeigu Donaldas Tuskas (Donald Tusk) tuo abejoja, tai jis klysta”, – sakė L. Mileris. „Lenkijos kelias į Vakarus eina per Vokietiją, bet Vokietijos kelias į Rytus ne visada eina per Lenkiją”, – teigė jis, komentuodamas neigiamą dabartinio premjero poziciją dėl Šiaurės Europos dujotiekio projekto realizavimo.

Antradienį lankydamasis Vokietijoje, D. Tuskas mėgino įtikinti VFR kanclerę Angelą Merkel (Angela Merkel) neberemti dujotiekio tiesimo.

„D. Tuskas pokalbyje su kanclere A. Merkel atsitrenkė į rifus, ir dujotiekio klausimas – didžiausias iš jų”, – pripažino antradienį valdančiajai Piliečių platformai atstovaujantis Seimo narys Antonis Menžidlas (Antony Męžydlo).

L. Mileris ėjo Lenkijos ministro pirmininko pareigas nuo 2001 iki 2004 metų, kai šaliai vadovavo prezidentas Aleksandras Kvasnevskis (Aleksander Kwasniewski).

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.