A. Jonaitienė „Srovėse” prisipažins: „Skirčiau sau mirties bausmę”

Trečiadienį LNK laidoje „Srovės” Alma Jonaitienė papasakos, kad naktimis košmaruose ją kankina nužudytų vaikų šypsenos.

Prieš devynis mėnesius prisipažinusi, kad kovo 20-ąją savo rankomis pasmaugė dvi savo atžalas iš penkių – aštuonerių Tomą ir dvylikos Mantą – šiuo metu 34-erių A. Jonaitienė dienas leidžia už grotų, laukdama teismo nuosprendžio.

Gali būti, kad moteriai pirmą kartą šalies istorijoje bus skirta bausmė kalėti iki gyvos galvos. Pati A. Jonaitienė, „Srovių” paklausta, kokią bausmę sau skirtų, jei būtų tokia galimybė, atsakė: „Skirčiau sau mirties bausmę”.

Moteris prasitarė dienomis rašanti eiles. O paklausta apie sapnus, papasakojo apie naktinius košmarus. Esą naktimis ji sapnuojanti visus penkis savo vaikus sode, pievoje, linksmai šėliojančius, besilaistančius vandeniu.

„Srovės” apsilankė ir A. Jonaitienės tėvų namuose. Jos giminės pasakojo, kad A. Jonaitienės ir jos vyro gyvenimas ilgus metus buvo itin uždaras ir slėptas nuo aplinkinių po idealios šeimos šydu.
Moteriai artimi žmonės pasakojo, kad Alma jaunystėje svajojusi turėti gražią, nuostabią šeimą ir gyventi visiškai kitokį gyvenimą, nei gyvena jos motina. Keista tai, kad A. Jonaitienei artimiausias žmogus – ne motina, o tolima giminaitė.

Šiandien A. Jonaitienė sunkiai šneka apie tai, kas įvyko. Tačiau moteris pateikė naujų detalių apie savo šeimos gyvenimą. Buvusios šeimos, nes šiandien A. Jonaitienė jau oficialiai išsiskyrusi su savo vyru Virgilijumi Jonaičiu.

„Srovės” buvo pirmoji televizijos laida, kuriai A. Jonaitienė davė interviu po tragedijos, kai du jos vaikai buvo rasti negyvi. Tuomet moteris ašarojo ir aimanavo, klausė, kas galėjo taip pasielgti su jos sūnumis.

„Tomis ašaromis ir tuo, ką ji kalbėjo mums apsilankius pirmą kartą, nebuvo įmanoma nepatikėti. Bet kitą dieną po interviu ji buvo suimta. Mes jau seniai norėjome pakalbinti šią moterį po to, kai ji prisipažino. Šio interviu laukėme labai ilgai”, – pasakoja „Srovių” kūrėja Audrė Kudabienė.

Pasak žurnalistės, įtikinti A. Jonaitienę prabilti viešai buvo nelengva. „Kai baigėsi ikiteisminis tyrimas, kreipiausi į teismą, prašydama susitikimo su šia moterimi. Leidimą gavau. Tačiau pati A. Jonaitienė tuomet nerodė didžiulio noro susitikti”, – pasakoja A. Kudabienė.

Nuosprendžio laukiančios moters advokatas „Srovių” žurnalistams paaiškino, kad nusikaltėlę išgąsdino visuomenės dėmesys ir viešumas. A. Jonaitienė buvo linkusi visas paslaptis nusinešti į kapus.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Žiniasklaida su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.