Pasieniečiai miglą į akis pučia net prezidentui

Atraportavę prezidentui Valdui Adamkui apie nuožmią kovą su cigarečių vežėjais ir palaukę, kol jis išvyks, pasieniečiai vėl tapo kontrabandininkų parankiniais.
Tokią išvadą perša praėjusio sekmadienio nakties įvykiai Lietuvos ir Rusijos pasienyje, rašo „Lietuvos rytas”.

Atidarę kelyje Pagėgiai-Kaunas bandžiusios sprukti krovininės mašinos kėbulą pareigūnai jį rado prigrūstą rusiškų cigarečių dėžių, ant kurių švietė lipdukai su įrašais, kad tai – Valstybės sienos apsaugos tarnybos konfiskuotos nelegalios prekės.

Įrašai liudijo, jog tai jau anksčiau sulaikyti ir įforminti pasieniečių daiktiniai įrodymai, tapę įkalčiais baudžiamosiose kontrabandos gabenimo bylose. Jie turėjo būti saugomi sandėlyje iki bylų baigties. Po to – sunaikinami.

Policija tą pačią naktį išsiaiškino, kad rekordinis krovinys pavogtas iš Pagėgių pasienio rinktinės sandėlio.

Iš viso buvo sulaikyta 351 dėžė rusiškų cigarečių. Jų kaina – per pusę milijono litų.

Tai pirmas atvejis šio komisariato istorijoje, kai policijai įkliuvo vežėjas su kroviniu iš Pagėgių pasienio rinktinės sandėlių.

Budėtojai, visą parą sėdintys prie pulto, nematė ir negirdėjo, kaip prie saugomos Pagėgių pasienio rinktinės tvoros atvažiuoja furgonas ir valandą ar dvi į jį kraunama pusketvirto šimto dėžių, kurios nešamos iš sandėlio, atrakinto nežinia iš kur gautu raktu. Signalizacija neveikia, nes davikliai užspausti lipduku.

Tai darę asmenys puikiai žinojo, kad vaizdo kameros neveikia, nes teritorijoje vyksta rekonstrukcija.

Z.Žymančius „Lietuvos rytui” sakė esąs labai susikrimtęs dėl šio įvykio. Jis tikino suprantąs, kad žmonės dabar badys pirštais – kaip ši tarnyba gali apsaugoti šimtus kilometrų valstybės sienos, jeigu iš štabo panosės tempiamas milijoninės vertės grobis.

Vagystę iš pasieniečių sandėlio tiriantys teisėsaugos pareigūnai pirmadienį sulaikė du įtariamuosius kauniečius.

Praėjusį trečiadienį prezidentui V.Adamkui šios rinktinės laikinasis vadas Zenonas Žymančius ir Valstybės sienos apsaugos tarnybos vadas generolas Saulius Stripeika rodė sandėlį, pilną kontrabandinių cigarečių.

Pareigūnai skundėsi, kad sulaiko tiktai penktadalį kontrabandos srauto, nes operacijų sėkmei ypač trukdo vaikai, pasamdyti sekti pasieniečius.

Prezidentas nurodė visoms valstybės tarnyboms išspręsti šią problemą.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.