Lietuvos pora pirmą kartą pateko į finalą

Pirmąkart Lietuvoje surengtame pasaulio Lotynų Amerikos sportinių šokių suaugusiųjų čempionate į finalą pirmą kartą pateko ir aukštą šeštąją vietą užėmė Vilniaus sportinių šokių klubo „Ratuto” atstovai Andrius Kandelis ir Eglė Visockaitė-Kandelis.

Šeštadienį sostinės „Siemens” arenoje dėl medalių varžėsi 80 šokėjų porų iš 44 valstybių. Antroji Lietuvos pora, kuri, kaip buvo tikimasi, pateks į pusfinalį, keliamų tikslų neįgyvendino. Kauno sportinių šokių klubo „Sūkurys” atstovai Justas Kučinskas ir Agnė Malinauskaitė, kuriuos treniruoja Jūratė ir Česlovas Norvaišos bei Gintaras Svistunavičius, nepateko net į ketvirtfinalį ir liko 27.

Pasak čempionato direktoriaus Virginijaus Visocko, praėjusiame pasaulio čempionate ši lietuvių pora taip pat užėmė panašią vietą, tačiau šįkart jie tikėjosi, kad, šokdami namuose, turės galimybių pakilti aukščiau.

Naujaisiais pasaulio čempionais, kaip ir prognozuota, tapo Vengrijos atstovai – Maurizio Vescovo ir Melinda Torokgyorgy. Didžiausio publikos palaikymo sulaukusi Italijos pora Stefano Di Filippo ir Anna Melnikova iškovojo sidabro medalius, o trečioji vieta atiteko Slovėnijos duetui – Matejui Krajceriui ir Iwonai Golczak. Ketvirti liko amerikiečiai Eugene Katsevmanas ir Maria Manusova, penkti – rusai Aleksejus Silde ir Anna Firstova.

Daugkartinių Lietuvos čempionų A.Kandelio ir E.Visockaitės-Kandelis šokius finale teisėjai įvertino vienbalsiai, skirdami šeštąją vietą. Tokiu savo pasirodymu pajėgiausia Lietuvos šokėjų pora, kuriuos treniruoja Aušrelė ir Virginijus Visockai, liko patenkinta.

„Šioms varžyboms rengėmės labai intensyviai, ant parketo išliejome nemažai prakaito, todėl ši vieta mus labai nudžiugino, – po čempionato sakė A.Kandelis. – Tikėjomės patekti į finalą, nes varžybos vyko namie. Nors daugelis mums sakė, kad į finalą patekome ne dėl to, kad šokame namie, o kad šokame labai gerai. Mes nesirengiame trauktis iš elito.”

Jis teigė žinojęs, kad auksą iškovos Vengrijos pora, nes ji šiemet yra laimėjusi visus įmanomus titulus. „Jiems trūko tik pasaulio čempiono titulo, – kalbėjo šeštosios vietos laimėtojas. – Jie gavo tą titulą, bet jiems uodegą labai spaudė italai. Žinau, kad čempionais tapę vengrai ateinančiais metais pasitrauks į profesionalus, tad mes turėsime galimybių bent vienu laipteliu pakilti aukščiau.”

Specialistų vertinimu, pasaulio čempionatas Lietuvoje buvo labai aukšto lygio. Į jį atvyko stipriausios pasaulio poros. Dar prieš čempionatą prognozuota, kad 12 porų, kurios varžysis pusfinalyje, bus panašaus lygio. Kaip sakė V.Visockas, žiūrovų susidomėjimas irgi buvo didžiulis – jį stebėjo 4000 žiūrovų. Iš Vengrijos, tikėdamiesi savo porą išvysti ant aukščiausio pakylos laiptelio, atvyko visas autobusas sirgalių.

Čempionate teisėjavo Lietuvos, Danijos, Šveicarijos, Lenkijos, Rusijos, Prancūzijos, Slovėnijos, Singapūro ir JAV teisėjai. Vyr. čempionato teisėjas – Heinzas Spaekeris iš Vokietijos.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.