Pergalė tapo dovana sūnui

„Prieš porą mėnesių savo sūnui žadėjau, kad laimėsime šias rungtynes, nes šiandien jo gimtadienis. Dabar esu laimingas, kad ištesėjau pažadą”, – po penktos pergalės Eurolygoje sakė Vilniaus „Lietuvos ryto” vyriausiasis treneris Aleksandras Trifunovičius.

Trečiadienio rungtynėmis namie su Zagrebo „Cibona” (Kroatija) Vilniaus „Lietuvos ryto” žaidėjai baigė pirmą Eurolygos ratą. Po dviejų pralaimėjimų iš eilės vilniečiai savo žiūrovų akivaizdoje smaginosi žaisdami su kroatais, kuriuos be gailesčio sutriuškino 93:59. Tai buvo penkta Lietuvos komandos pergalė A grupėje per septynerias rungtynes.

Tik per pirmą kėlinuką virė atkaklesnė kova. Laimėję pirmą ketvirtį 23:14, „Lietuvos ryto” krepšininkai antro pradžioje be atsako (36:14) pelnė 13 taškų taip nulemdami rungtynių baigtį.

Antrą ratą vilniečiai pradės gruodžio 12-ąją žaisdami namie su Milano „Armani Jeans” (Italija) klubu. Per pirmo rato dvikovą Lietuvos komanda italus nugalėjo 83:76.

Krepšininkai žaidė motyvuotai

„Mes nusipelnėme šios pergalės ir turbūt varžovus pagavome blogiausiu jiems metu, – per spaudos konferenciją kalbėjo vilniečių strategas. – Žinojome, jei laimėsime šias rungtynes, mūsų situacija bus labai gera, ir turėsime dar didesnį norą kovoti. Tie, kurie šiandien buvo aikštėje, žaidė motyvuotai. Esu jiems dėkingas.”

10 taškų prie pergalės pridėjusiam vilniečių legionieriui Darrellui Mitchellui tai buvo paskutinės rungtynės Lietuvos vicečempionų komandoje.

„Kai su juo buvo pasirašyta sutartis, žinojau, kad D.Mitchellas nėra būtent toks žaidėjas, kokio norėtume, tačiau kitos galimybės tuo metu neturėjome, – apie amerikietį kalbėjo A.Trifunovičius. – Jis padėjo mums, mes padėjome jam.”

Paklaustas, apie ką per rungtynes kalbėjosi su buvusiu žalgiriečiu L.Ayuso, treneris atsakė: „Bandžiau išmušti jį iš ritmo. Kai pirmąkart užkalbinau, maniau, kad tai buvo tas momentas, kai jis būtų pradėjęs mėtyti nenormalius savo tritaškius.”

Nesustabdė greito puolimo

Eurolygoje debiutuojantis „Cibona” treneris Josipas Vrankovičius nebuvo labai kalbus. Pasveikinęs šeimininkus su puikia pergale, jis sakė, kad jo komanda turėjo problemų su įžaidėjais, nerungtyniavo Tre Kelley, todėl tai pasijuto: „Pirmoje rungtynių dalyje neatkovojome svarbių kamuolių ir negalėjome sustabdyto greito „Lietuvos ryto” puolimo.”

Kalbėdamas apie prastą žaidimą išvykose treneris teigė, kad Eurolyga – rimtos varžybos: „Dukart buvome labai arti pergalės, tačiau mums nepavyko. Nesijaučiu gerai, kai pralaimime, tačiau dirbti treneriu esu pasirengęs.”

Statistika

„Lietuvos rytas” – „Cibona” 93:59 (23:14, 24:11, 23:17, 23:17).

„Lietuvos rytas: M.Petravičius 17 tšk., H.Price’as, C.Eidsonas ir K.Bajramovičius po 13, D.Mitchellas 10, M.Lukauskis ir A.Jomantas po 7, M.Nielsenas 6, A.Šležas 5, M.Gecevičius 2; „Cibona”: S.Hoskinas 21, D.Mulaomerovičius 16, C.Warrenas 10.

Komandų rodikliai: dvitaškiai – 23/32 (72 proc.) ir 17/37 (46 proc.), tritaškiai – 10/23 (43) ir 3/12 (25), baudos – 17/24 (71) ir 16/27 (59), kamuolys atkovotas 40 ir 20 kartų, rezultatyviai perduotas 20 ir 8, perimtas 11 ir 14, prarastas 14 ir 15.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.