Seime – peštynės dėl K.Prunskienės kunigaikštienės titulo

Seimo posėdyje konservatorius Saulius Pečeliūnas ir valstietė liaudininkė Aldona Staponkienė apsižodžiavo dėl žemės ūkio ministrės ir valstiečių liaudininkų lyderės Kazimiros Prunskienės turimų titulų.
Ketvirtadienį balsuojant dėl kitų metų biudžeto, Seimas atmetė konservatorių Rimanto Dagio bei Kazio Starkevičiaus siūlymą iš Valstybės investicijų programos 2008 metams išbraukti 15 mln. litų, skirtų Žemės ūkio ministerijos (ŽŪM) pastato rekonstrukcijai.

Pasipiktinęs tokiu Seimo daugumo sprendimu siūlytojų kolega S.Pečeliūnas pareiškė, kad jeigu jau K.Prunskienė gavo Rusijos kunigaikštienės titulą ir regalijas, tai gal galėtų iš Rusijos pasiprašyti ir „tų 15 milijonų”.

„Mielieji kolegos, jeigu Rusija kreipiuosi į jos ekscelenciją kunigaikštienę. Jeigu Rusijos valstybė sugebėjo duoti titulą, gal sugebės ir rūmus pastatyti, ir Lietuvos valstybei čia nagų kišti nereikėtų”, – pareiškė seimūnas.

2005-aisiais kunigaikštienės titulu žemės ūkio ministrę apdovanojo Rusijos visuomeninė organizacija „Tarptautiniai prekybos rūmai”, o įšventino Rusijos patriarchas Aleksejus 2-asis.

Tuo metu ginti savo lyderės stojo A.Staponkienė. Iš tribūnos ji pereiškė, kad jai neapsiverčia liežuvis S.Pečeliūną vadinti „gerbiamu kolega”.

„Žinot, toks įžūliai nekorektiškas, nemandagus elgesys kolegos, jis tikrai pribloškia ir tampi nedarbingas turbūt keletą sekundžių. Todėl labai prašau, kad Etikos komisija svarstytų gerbiamo, labai atsiprašau, kad sakau „gerbiamo”, nes tikrai negaliu prie to žmogaus pridėti šį žodį, tai kolegos S.Pečeliūno elgesį ir pasakymus, ką jis pasakė dabar ką tik įžeidžiančiai ant vieno, t.y. ant mūsų partijos nario ir tuo labiau, ant mūsų visų, kolegos, tai ant kolegės gerbiamosios profesorės K.Prunskienės”, – pasipiktinimo neslėpė valstietė liaudininkė.

Tuo metu finansų ministras Rimantas Šadžius tvirtino, kad pastato remontas yra pradėtas ir jį reikia baigti. Pastato rekonstrukcijai per dvejus metus numatyta 16 mln. litų.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , .

2 atsiliepimai į "Seime – peštynės dėl K.Prunskienės kunigaikštienės titulo"

  1. OIOI

    LAIKAS ponams Dagiui, Peceliunui – PASIMOKYTI ETIKOS IR ETIKETO. GAL KOLEGOS PAAUKOTU KELETA VALANDU dagio ir peceliuno mokslams. gana svaistytis purvais-pasiziurekite i save.

  2. 0102

    Šatrija nepasiduok. Kunigaikštienės titulas tau tinka prie veido ir darbų. Rusija tokių nepamiršo ir nepamirš. Jei naudingos tokios padugnės.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.