„Intergas” Druskininkų šilumos tinklams gamtines dujas transportuos pigiau

Lietuvos kapitalo įmonė „Intergas”, transportuojanti gamtines dujas nuo Lietuvos Respublikos sienos iki Druskininkų, atpigino savo paslaugas Druskininkų šilumos tinklus valdančiai bendrovei „Litesko”. Nuo 2008 metų pradžios „Litesko” už gamtinių dujų transportavimą bendrovei „Intergas” mokės 1667,18 lito (be PVM) už galios vienetą per metus ir 47,18 Lt (be PVM) už tūkst. kub. metrų. Šiuo metu ši „Intergas” paslauga kainuoja 57,20 Lt (be PVM) už tūkst. kub. metrų, o už galios vienetą mokėti nereikia.

„Manau, kad tai išties gera žinia visiems druskininkiečiams, naudojantiems gamtines dujas, o ypač tiems, į kurių būstus šiluma tiekiama centralizuotai. Nors paskutiniu metu energetikos sektoriuje girdime nuolatinius pranešimus apie didinamas kainas, mes radome resursų savo paslaugas atpiginti”, – sakė „Intergas” generalinis direktorius Ričardas Šeibelis.

Tuo tarpu „Druskininkų dujos” nuo 2008 metų už gamtinių dujų transportavimą mokės 1667,18 lito (be PVM) už galios vienetą per metus ir 49,55 Lt (be PVM) už tūkst. kub. metrų. Šiuo metu bendrovė už „Intergas” paslaugą moka tiek pat, kaip ir „Litesko” – 57,20 Lt (be PVM) už tūkst. kub. metrų

Bendroje gamtinių dujų kainoje, kurią moka druskininkiečiai, „Intergas” paslaugos dalis sudaro iki 3 proc. Likusią kainos dalį sudaro pačių importuojamų gamtinių dujų vertė ir jų paskirstymas pačiame Druskininkų mieste.

„Intergas” yra vienintelė bendrovė, konkuruojanti su „Lietuvos dujomis” dėl teisės dujofikuoti naujas Lietuvos teritorijas, iki šiol neturinčias gamtinių dujų. Šiuo metu „Intergas” ne tik transportuoja gamtines dujas nuo Lietuvos Respublikos sienos iki Druskininkų miesto, bet ir skirsto bei tiekia gamtines dujas Mažeikių rajono savivaldybėje.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.