Vokietijos technologijų kompanijos investicijoms renkasi Kiniją, Indiją ir Rytų Europą

Daug labiau tikėtina, kad Vokietijos aukštųjų technologijų kompanijos savo investicijoms pasirinktų Kiniją, Indiją ar Rytų Europą nei Didžiąją Britaniją. Be to, Vokietijos įmonės prastai vertina britų mokslinių tyrimų pajėgumus, rodo Didžiosios Britanijos vyriausybės užsakytas tyrimas, kurio rezultatus pristato „The Financial Times”.

Nors Didžioji Britanija išlaiko tradiciškai svarbią Vokietijos kompanijų bazę Europoje, ateities investicijos greičiausiai bus koncentruojamos kituose regionuose. Vokiečių kompanijos kaip „ateities investicijų regioną” palankiau nei Jungtinę Karalystę vertina ne tik Tolimuosius Rytus, bet ir JAV bei Prancūziją, rodo apklausa.

Apklausoje dalyvavo 400 įmonių iš tokių sektorių kaip gamtos mokslai, atsinaujinantis energija ir informacinės technologijos. Įmonės Didžiąją Britaniją vertina kaip patrauklią ir strategiškai svarbią ekonomiką, tačiau nėra itin sužavėtos šalies darbo jėgos įgūdžių lygiu ir mokslinių tyrimų standartais.

45 proc. apklaustų įmonių gyrė Didžiąją Britaniją kaip „įdomų ekonominį regioną”, tačiau vos 19 proc. manė, jog Jungtinė Karalystė „imasi lyderės vaidmens mokslinių tyrimų srityje”.

Be to, kompanijos atskleidė tam tikrus faktorius, kurie svarbūs renkantis investicijų vietą. Tarp jų buvo naujų produktų rinkos, nesudėtingi vietos įstatymai ir investicijų subsidijų tiekimas. Dauguma kompanijų manė, jog Didžioji Britanija neatitinka nė vieno minėto kriterijaus. Jungtinė Karalystė surinko aukštus balus kalbos, „politinio stabilumo” ir atstumo nuo Vokietijos srityse.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.