Nuo ekonomikos krizės išgelbėtų socialdemokratų ir konservatorių koalicija – K.Glaveckas

Šalies ūkį iš ekonominės krizės gali išvesti tik dabartinės valdančiosios mažumos išardymas ir koalicijos iš socialdemokratų ir konservatorių suformavimas Seime bei nauja Vyriausybė, vadovaujama konservatorių lyderio Andriaus Kubiliaus, teigia Seimo liberalų frakcijos narys Kęstutis Glaveckas.

„Jau protinga būtų pradėti kalbėti ir veikti naujos didžiosios koalicijos sudarymo tema”, – trečiadienį Seime surengtoje spaudos konferencijoje pareiškė K.Glaveckas.

Anot jo, formuojant naują daugumą delsti neverta.

„Jeigu praleisime momentą ir bandysime su dabartinėmis tokiomis silpnomis ir neryžtingomis pajėgomis ištempti dar 9-10 mėnesių iki Seimo rinkimų, o vėliau dar kelis mėnesius, kol bus normaliai pradedama dirbti, galime patirti didelių sukrėtimų ekonomikoje ir finansų srityje, kuriuos bus sunku iškopinėti”, – tvirtino parlamentaras.

K.Glavecko teigimu, nauja koalicija padėtų išvengti Lietuvoje prognozuojamo ekonomikos perkaitimo, nekilnojamojo turto ir finansų rinkos problemų.

Jis prognozuoja, kad dabartinės valdančiosios mažumos blaškymasis į naudą tik populistinėms partijoms.

„Populizmas gali padaryti savo – kitame Seime socialdemokratai ir konservatoriai gali negauti pakankamai balsų, nesudarys daugumos, liks mažuma, o daugumą sudarys populistinių partijų atstovai. O tai ekonomikai ir šalies ūkiui nenaudinga”, – kalbėjo K.Glaveckas.

Paskak jo, A.Kubilius kandidatūra į naujos koalicijos premjerus – geriausias variantas.

„Iš to, ką mes dabar turime geriausiai jis tiktų”, – teigė parlamentaras, kuris A.Kubilių vadino neblogu krizinių situacijų valdymo ekspertu.

K.Glaveckas mano, kad prie socialdemokratų ir konservatorių koalicijoje galėtų dirbti ir valstiečių liaudininkų bei pilietinės demokratijos frakcijos nariai.

Jis įsitikinęs, kad nauji Seimo rinkimai sunkiai įmanomi – dabartiniai Seimo nariai jiems nesiryš.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.