Teismas stabdo sostinės oro uosto infrastruktūros plėtrą

Vilniaus miesto 3-iojo apylinkės teismo sprendimu didžiausiame Lietuvoje Tarptautiniame Vilniaus oro uoste (TVOU) sustabdyta naujos automobilių stovėjimo aikštelės statyba.

Teismas atsižvelgė į Lietuvos ir JAV kapitalo bendrovės „Adelita” argumentus, kuri, beje, valdo tik 30 proc. viešbučio „Skrydis” akcijų, likusios priklauso šio viešbučio pagrindiniam akcininkui (TVOU). Mat minėta „Adelita” reikalauja, kad dalis sostinės oro uosto žemės būtų priskirta šiam viešbučiui, kurio kontrolinį akcijų paketą ir valdo TVOU, kartu valdantis ir žemę, ant kurios pastatytas viešbutis „Adelita”.

Pasak TVOU atstovų, „Adelitos” veiksmai stabdyti aikštelės statybas pažeidžia viešąjį interesą, nes automobilių statymo klausimas sostinės oro uoste yra vienas iš opiausių, o „Adelitos” norai bet kokia kaina įsigyti žemės sklypą su automobilių stovėjimo aikštele neturi nieko bendra.

Žemės nuomos sutartį su įmone „Autobrava” TVOU sudarė dar šios vasaros pabaigoje. Pagal šį susitarimą, minėta įmonė įsipareigojo įrengti automobilių stovėjimo aikštelę 0,36 hektaro sklype. „Adelita” teismo prašo šią sutartį pripažinti niekine, uždrausti Tarptautiniam Vilniaus oro uostui rengti detalųjį planą toje dalyje, kur yra ginčijamas žemės sklypas.

Vilniaus miesto 3-iasis apylinkės teismas savo sprendimą argumentavo tuo, kad stovėjimo aikštelės, kurios plotas nedidelis, statybos sustabdymas nepadarys žalos nei visuomenei, nei TVOU veiklai. Tačiau strateginės paskirties įmonė, o būtent tokia ir yra TVOU, šį teismo sprendimą ketina skųsti aukštesnės instancijos teismui, nes mano, kad yra pažeistas ir visuomenės interesas, stabdoma oro uosto infrastruktūros plėtra.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.