Apribotas gyvų paukščių ir paukštienos įvežimas iš Lenkijos

Iš Lenkijos į Europos Sąjungos valstybes uždrausta įvežti gyvus paukščius ir kalakutieną tik iš tų Lenkijos vaivadijų, kuriose nustatytas paukščių gripas. Tačiau iš kitų Lenkijos regionų gyvų paukščių ir paukštienos produktų įvežti leista.

Pasak Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos direktoriaus Kazimiero Lukausko, toks sprendimas priimtas po to, kai pirmadienį vykusiame Europos Komisijos Maisto grandinės ir gyvūnų sveikatos nuolatinio komiteto posėdžio metu aptarta Lenkijoje nustatyto paukščių gripo situacija ir tolesnių apribojimo priemonių taikymas.

Tačiau, siekiant išvengti galimo paukščių gripo plitimo į Lietuvos Respublikos teritoriją, VMVT sustiprino įvežamos lenkiškos paukštienos produktų ir gyvų paukščių kontrolę. Teritorinės valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos įpareigotos nuolat stebėti jų veikimo teritorijoje esančių paukštynų paukščių sveikatos būklę ir sugriežtinti biosaugos priemones.

Šeštadienį Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba iš Europos Komisijos gavo oficialų pranešimą, kad Lenkijoje, netoli Plocko, kalakutų fermoje nustatytas H5N1 paukščių gripo protrūkis.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.