Per policijos reidus įkliuvo 126 neblaivūs vairuotojai

Praėjusį šeštadienį per penkias valandas visoje Lietuvoje trukusį reidą policijos pareigūnai sulaikė 126 neblaivius vairuotojus.
Nuo 19 iki 24 val. policijos pareigūnai keliuose sustabdė ir patikrino 10 tūkstančių 626 transporto priemonių vairuotojų blaivumą, pranešė Lietuvos policijos Eismo priežiūros tarnyba.

63 iš jų nustatytas lengvas girtumo laipsnis, 47 – vidutinis ir 16 – sunkus girtumo laipsnis.

Daugiausia sunkiai apgirtusių vairuotojų nustatyta Kauno apskrityje – 3. Po du tokius vairuotojus išaiškinta Klaipėdos, Marijampolės ir Utenos apskrityse.

Daugiausia neblaivių vairuotojų – 22 – išaiškinta Šiaulių apskrityje, Kauno – 20, Vilniaus ir Klaipėdos – po 15 bei Utenos apskrityse – 13.

Taip pat nustatyta 240 vairuotojų, vartojusių alkoholio, bet tikrinimo metu alkoholio koncentracija jų organizme neviršijo leistinos 0,4 promilių normos.

Buvo patikrinta 18 vairuotojų, įtarus, kad jie gali būti apsvaigę nuo narkotikų ar kitų psichiką veikiančių medžiagų. Įtarimai nepasitvirtino nei vienu atveju.

Apie savaitgalį organizuojamus reidus, kurių metu keliuose ieškos neblaivių ir nuo narkotinių medžiagų apsvaigusių vairuotojų, policija pranešė iš anksto.

Pasak Lietuvos policijos eismo priežiūros tarnybos, ši policinė priemonė buvo organizuojama atsižvelgiant į nepatenkinamą avaringumo situaciją šalyje ir nemažėjantį eismo įvykių, kuriuose dalyvauja neblaivūs transporto priemonių vairuotojai, skaičių.

Per dešimt mėnesių šiemet buvo užregistruotos 4 208 avarijos, kuriose nukentėjo žmonės ir kurių kaltininkais pripažinti transporto priemonių vairuotojai. Tai sudaro 76,1 proc. visų įvykusių eismo įvykių, kuriuose žuvo ar buvo sužeisti žmonės.

Neblaivūs vairuotojai sukėlė 693 avarijas (12,5 proc. visų užregistruotų įvykių). Jose 63 žmonės žuvo (tai sudaro 10,3 proc. visų žuvusių per 2007 metų dešimt mėnesių) ir 1 065 buvo sužeisti.

Praėjusį savaitgalį Lietuvoje įvyko 46 avarijos, kuriose žuvo 6 žmonės ir dar 57 buvo sužeisti.

Dėl neblaivių vairuotojų kaltės įvyko dvi avarijos, jose buvo sužeisti du žmonės.

Į areštines sekmadienį buvo uždaryti du neblaivūs policininkus papirkti bandę vairuotojai.

Šilutėje, Tilžės gatvėje, sustabdytas automobilį neblaivus ir be vairuotojo pažymėjimo vairavęs 25 metų vairuotojas policijos pareigūnui davė 200 litų kyšį.

Jaunuolis, kuriam buvo nustatytas sunkus girtumo laipsnis (2,55 promilės alkoholio) pateko į

areštinę.

Dar vienas toks pažeidėjas tą patį vakarą buvo sulaikytas Panevėžio rajone.

Kelyje Panevėžys-Aristava-Sitkūnai sustabdytas 19-metis buvo neblaivus ir neturėjo vairuotojo pažymėjimo.

Panevėžio Viešosios policijos Eismo priežiūros skyriaus magistralinių kelių priežiūros būrio pareigūnams jis davė 200 litų kyšį. Įtariamasis buvo sulaikytas ir uždarytas į areštinę.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.