Europos akcijų rinka prekybą pradėjo mažėjimu, vėliau ėmė augti

Europos akcijų rinka prekybą pirmadienį pradėjo mažėjimu. Daugiausia tam įtakos turėjo bankinio sektoriaus smukimas ir investuotojų atsargumas belaukiant Europos centrinio banko (ECB) bei Anglijos banko sprendimų dėl bazinės palūkanų normos. Tačiau vėliau, po pranešimų apie sandorius žiniasklaidos sektoriuje, akcijų rinka pastebimai ūgtelėjo.

Rytinėje prekybos sesijoje Europos indeksas „FTSEurofirst 300” pirmadienį ūgtelėjo 0,17 proc. – iki 1529,11 punkto.

Telekomunikacijų grupės „Vivendi” akcijos pabrango 3,3 proc., kai paaiškėjo, kad ji sujungs savo kompiuterinių žaidimų padalinį su „Activision” ir sudarys 9,85 mlrd. JAV dolerių vertės sandorį.

Komunikacijos paslaugų grupės WPP akcijos pabrango 1,87 proc. po naujienų apie tai, kad kompiuterių gamintoja „Dell” planuoja investuoti 4,5 mlrd. JAV dolerių.

„Royal Bank of Scotland” akcijos atpigo 0,54 proc., o „BNP Paribas” – 0,7 procento.

„Atrodo, ECB vis dar laikosi požiūrio „pagyvensim – pamatysim” ir mes manome, kad jie lauks iki kitų metų kovo, o vėliau bazinę palūkanų normą sumažins”, – teigia analitikai iš „Bear Stearns”.

Londono vertybinių popierių biržos indeksas „FTSE 100” sumenko 0,05 proc., Frankfurto DAX ūgtelėjo 0,11 proc., o Paryžiaus „CAC 40” nukrito 0,07 procento.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.