Izraelis paleido 429 palestiniečių kalinius

Izraelis pirmadienį paleido 429 palestiniečių kalinius – dar vieną grupę, kurios paleidimu per konferenciją JAV atgaivinus Artimųjų Rytų taikos pastangas siekiama paremti prezidentą Mahmudą Abbasą (Mahmudą Abasą).
Besišypsantys kaliniai, rodę pergalės ženklus, iš Kecioto kalėjimo pietinėje Izraelio Negevo dykumoje autobusais buvo pradėti vežti išaušus.

„Šiandien paleidžiame 129 kalinius”, – sakė Izraelio kalėjimų tarnybos atstovas spaudai Yaronas Zamiras (Jaronas Zamiras).

Jis nurodė, kad 20 kalinių grįš į savo namus „Hamas” kontroliuojamame Gazos Ruože, o likę vyks į okupuotą Vakarų Krantą.

Tai jau trečias kalinių paleidimas, kuriuo siekiama sustiprinti M.Abbasą tvyrant susipriešinimui su islamistiniu judėjimu „Hamas”, kuris Gazos Ruožą užgrobė birželio viduryje.

Kaip ir ankstesniais kartais, dauguma pirmadienį paleistų kalinių priklausė pasaulietinei M.Abbaso partijai „Fatah” ir nebuvo dalyvavę atakose, per kurias žuvo izraeliečių.

Siekdamas paremti M.Abbasą po to, kai „Hamas” perėmė Gazos Ruožo kontrolę, Izraelis liepos mėnesį paleido daugiau kaip 250 kalinių, o spalio pradžioje – dar 80.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.