Lenkijoje likviduojamos paukščių gripo pasekmės

Lenkijoje likviduojamos paukščių gripo, aptikto dviejose kalakutų fermose Mazovijos vaivadijoje, pasekmės.
Kaip pranešė Lenkijos spaudos agentūra PAP, fermose, esančiose netoli Plocko miesto, Unijevo ir Myslibožicos vietovėse, naktį iš šeštadienio į sekmadienį sunaikinta 4 200 kalakutų.

Lenkijos premjeras Donaldas Tuskas pareiškė, kad sudarytas specialus štabas paukščių gripo Lenkijoje pasekmėms likviduoti.

Lenkijos vyriausiasioji veterinarijos gydytoja Ewa Lech (Eva Lech) pranešė, kad apie 2 000 kalakutų iš paukščių gripu apkrėstų fermų galėjo patekti į parduotuves. Tai apie 6 000 kilogramų paukštienos, kuri buvo išsiųsta į Varmijos ir Mozūrų vaivadiją. Čia ji dabar išimama iš apyvartos.

Pasak E.Lech, padaryti dideli materialiniai nuostoliai, kuriuos atlygins valstybė.

Užkrečiamųjų ligų specialistas profesorius Andrzejus Gladyszas (Andžejus Gladyšas) sakė, kad ši paukščių gripo atmaina ypač pavojinga fermų darbuotojams ir žmonėms, kurie lesina užsikrėtusius paukščius iš rankų ir valo jų atmatas. Tačiau virusas žūsta 70 laipsnių temperatūroje.

Lenkijos žemės ūkio ministras Marekas Sawickis (Marekas Savickis) uždraudė šalyje prekybą paukščiais ir jų girdymą atviruose vandens telkiniuose.

Karantinas įvestas kai kuriose Plocko apskrities vietovėse, o prie paukščių gripu apkrėstų fermų 10 kilometrų spinduliu nustatyta draudžiama zona. Taip pat nustatyta 30 kilometrų pavojaus zona, kurią kontroliuoja veterinarijos gydytojai ir policija.

Kol kas ES neuždraudė įvežti lenkiškos paukštienos į Bendrijos šalis. Šiemet ES šalims Lenkija pardavė 140 tūkst. tonų paukštienos.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.