Kalėdiniai renginiai vilniečius kvies džiaugtis ir kurti kartu

Vilniuje, Katedros aikštėje, šeštadienį įžiebiama kalėdinė eglė pradės turiningą bei įdomų šventinių renginių ciklą sostinėje.
Šventinę eglės įžiebimo ceremoniją lydės originalus Juozo Gaižausko režisuotas muzikinis spektaklis „Kaip Rapolas Kalėdų eglę įžiebė”. Nuotaikingas spektaklis pasakos apie berniuką, laukiantį šv.Kalėdų. Tam, kad jos ateitų, būtina įžiebti Kalėdų eglutę, tačiau tai nėra taip paprasta, nes piktos jėgos siekia sugriauti Kalėdų atnešamą džiaugsmą ir gerumą.

Anot spektaklio režisieriaus J.Gaižausko, šis kūrinys skiriamas visai šeimai.

„Norėjome, kad ta istorija būtų įdomi ne tik vaikams, ne tik suaugusiems, kad tai būtų muzikinis spektaklis šeimai. Kad vienas sau įdomias mintis šiame spektaklyje galėtų rasti tėvai, o visai kitokias – vaikai”, – teigė režisierius.

Anot jo, spektakliui buvo sukurta originali istorija, parašytas libretas, specialiai sukurta beveik visa muzika. Vaidinime dalyvaus profesionalūs aktoriai bei muzikantai, žiūrovus stebins akrobatiniai triukai, įspūdingi kostiumai bei scenografija. Visų į šventę atvyksiančių šeimų taip pat laukia šventinės dovanėlės.

„Aktoriai scenoje skraidys, leisis nuo varpinės bokšto iki scenos, bus fejerverkai. Neigiamas Pūgos personažas bus metrų aukščio personažas, kito veikėjo – trigalvio slibino – galvos bus 5-6 metrų aukščio”, – pasakojo J.Gaižauskas.

Spektaklyje dalyvaus Aistė Smilgevičiūtė, Asta Baukutė, Andrius Bialobžeskis, grupė „ŽAS”, šokių grupė „Gama”, kaskadininkų komanda „Vilkas” ir kt.

Katedros aikštėje stovėsianti 25 metrų aukščio iš 6 tūkst. eglišakių pagaminta Nacionalinė eglė bus papuošta atnaujintomis dekoracijomis – šviesos girliandomis, šviečiančiais lankais bei maždaug 800 kalėdinių žaisliukų.

Kalėdinės eglės įžiebimo ceremoniją šiemet galės išvysti ne tik vilniečiai bei miesto svečiai, bet ir milijonai pasaulio gyventojų. Šeštadienyje vyksiančioje šventėje dalyvaus CNN korespondentas ir šou vedėjas Richardas Questas (Ričardas Kvestas), kuris ketina pristatyti eglės įžiebimą Vilniuje savo reportaže apie tai, kaip skirtingi pasaulio miestai rengiasi Šv.Kalėdoms.

Vilniaus vardas bus minimas šalia tokių miestų kaip Niujorkas, Londonas, Johanesburgas, Honkongas, Stokholmas bei kiti. Reportažą ketinama rodyti per CNN televiziją gruodžio 22 ir 23 dienomis. Jį taip pat bus galima rasti CNN interneto puslapyje. R.Questo laidos auditorija – 186 mln. žmonių 210 pasaulio šalių.

Iki sausio 6-osios truksiantys Kalėdiniai renginiai kvies miestiečius bei miesto svečius būti, džiaugtis ir kurti kartu bei dalintis šiluma.

Šventinio laikotarpio metu Vilniaus Rotušėje bei bažnyčiose vyks vakaronės, koncertų ciklai.

Naujuosius metus miestiečiai bus kviečiami sutikti atnaujintoje Rotušės aikštėje, o šventiniai fejerverkai į dangų kils nuo Tauro kalno.

„Kalėdų sostinėje 2007” metu bus įteikti ir jau tradicija tapę šv.Kristoforo apdovanojimai Vilniui nusipelniusiems žmonėms, organizacijoms ir bendrovėms. Didelė renginių įvairovė į šventinį šurmulį sieks įtraukti kiekvieną žmogų.

Kalėdinių renginių ciklą sausio 6-ąją užbaigs Trijų Karalių eitynės bei jau tradicine tapusi atsisveikinimo su Kalėdų eglute šventė Vilniaus mokytojų namuose.

Savivaldybės atstovų teigimu, gruodžio 1-ają bei gruodžio 26-ąją visi atvykstantys į šventinius renginius automobilius miesto centre esančiose aikštelėse galės parkuoti nemokamai.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Renginiai su žyma , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.