Pelnytai būtų laimėjusi bet kuri ekipa

Per paskutinę Vilniaus „Lietuvos ryto” ataką, likus žaisti pustrečios sekundės, Matthew Nielsenas metė nuo trijų taškų linijos. Malagoje susirinkę krepšinio gerbėjai užgniaužę kvapą stebėjo šį metimą ir, kai kamuolys neįkrito į krepšį, visi džiūgaudami pašoko iš savo vietų – pergalę per Eurolygos B grupės šešto turo rungtynes rezultatu 71:69 šventė klubo „Unicaja” (Ispanija) krepšininkai.

Iki to momento, likus žaisti 2,5 sekundės, Carlosas Cabezas pataikė dvitaškį ir išvedė savo komandą į priekį.

Rezultatyviausiai „Lietuvos ryto” komandoje žaidė Chuckas Eidsonas. Jis po rungtynių teigė, jog pagal trenerio planą paskutinį metimą turėjo atlikti Hollisas Price’as, tačiau buvo taip, kaip buvo. C.Eidsonas per šią dvikovą pelnė 18 taškų ir 11 kartų atkovojo kamuolį, o H.Price’as pelnė 16 taškų ir suklydo net 7 kartus.

Tai buvo antras „Lietuvos ryto” pralaimėjimas. „Unicaja” jau yra iškovojusi penkias pergales ir toliau lieka B grupės lydere.

Klubo „Unicaja” strategas Sergio Scariolo pasidžiaugė, kad žiūrovai išvydo aukšto lygio krepšinį, atkaklią taktinę dvikovą su daugybe talentingų žaidėjų. „Lietuvos rytas” šimtu procentų įrodė, kad šio sezono rezultatai Eurolygoje pasiekti pelnytai, todėl mums tai labai reikšminga pergalė, – teigė nugalėtojų treneris. – Nepaisant kai kurių klaidų demonstravome aukšto lygio žaidimą.”

Lietuvos komandos vyriausiasis treneris Aleksandras Trifunovičius pabrėžė, kad šeimininkai laimėjo pelnytai. Jam akis badė net 20 auklėtinių klaidų. Daugelis jų buvo padarytos lemiamais momentais. „Klaidos sutrukdė mums įgyti pranašumą, – kalbėjo A.Trifunovičius. – Nepataikėme lengvų metimų. Bet, jei būtume pataikę paskutinį metimą, mūsų pergalė taip pat būtų buvusi pelnyta.”

Septinto turo rungtynes gruodžio 5-ąją vilniečiai savo arenoje žais su Zagrebo „Cibona”.

——————————————————————————–

Statistika

„Unicaja” – „Lietuvos rytas” 71:69 (19:18, 21:19, 15:14, 16:18).

„Lietuvos rytas”: C.Eidsonas 18 tšk., H.Price’as 16, A.Jomantas ir K.Bajramovičius po 8, M.Nielsenas 7, M.Lukauskis ir M.Petravičius po 6; „Unicaja”: J.Welschas 14, B.Rodriguezas, C.Cabezas ir D.Santiago po 11, C.Jimenezas 8, B.Popovičius 6, D.Kusas ir B.N’Dongas po 5.

Komandų rodikliai: dvitaškiai – 15/35 (43 proc.) ir 18/44 (41 proc.), tritaškiai – 8/18 (44) ir 5/11 (45), baudos – 17/21 (81) ir 18/22 (82), kamuolys atkovotas 23 ir 33 kartus, rezultatyviai perduotas 15 ir 10, perimtas 11 ir 7, prarastas 14 ir 20, blokuotas 2 ir 3 kartus.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.