Ukraina ir Rusija sutartį dėl dujų kainos pasirašys tik metams

Ukraina ir Rusija sutartį dėl dujų kainos pasirašys tik 2008 metams, nors anksčiau planavo ilgesniam laikotarpiui, penktadienį pranešė Ukrainos prezidento administracijos vadovo pavaduotojas Aleksandras Šlapakas.

„Kai Vidurio Azijos dujų kainos 2009 metams ir tolesniam laikotarpiui lieka neaiškios, teks apsiriboti sutartimi 2008 metams”, – sakė jis.

Kaip pranešta anksčiau, Ukrainos prezidentas Viktoras Juščenka šią savaitę pareiškė apie planus pasirašyti dujų kainos sutartis per savaitę po rinkimų į Rusijos Dūmą.

Ukraina surengė visą derybų seriją su Rusijos dujų bendrove „Gazprom” dėl kainos kitiems metams. Dujas Ukrainai „Gazprom” perka iš Turkmėnijos ir tiekia jas tranzitiniu dujotiekiu Vidurio Azija-Centras (Uzbekistano, Kazachstano ir Rusijos teritorija).

Lapkričio 27 d. „Gazprom” susitarė su Turkmėnija dėl kainos už importuojamas dujas padidinimo – „Gazprom” sutiko pirmąjį 2008 m. pusmetį mokėti vidutiniškai 140 JAV dolerių už tūkstantį kubinių metrų.

Jeigu Turkmėnijos dujų kaina bendrovei „Gazprom” išaugs, Ukrainai 160 JAV dolerių kaina, kuri iki šiol buvo lyg ir buvo suderinta, gali išaugti dar 30 JAV dolerių.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.