Elektra gyventojams kitąmet nebrangs

Elektra gyventojams kitais metais nebrangs. Elektros tinklų bendrovės – privati VST ir valstybinė „Rytų skirstomųjų tinklų” (RST) pranešė, kad ketvirtadienį vykusiuose jų valdybų posėdžiuose patvirtinti nauji kainų ir jų tarifų taikymo tvarkos projektai. Pagal juos elektros kainos gyventojams nuo 2008 m. sausio 1 d. nesikeis.

VST ir RST naują projekto redakciją pateikė Valstybinei kainų ir energetikos kontrolės komisijai (VKEKK). Ji planuoja elektros kainas paskelbti penktadienį.

Tačiau elektra nebrangs tik gyventojams. Verslo klientams, įmonėms ir organizacijoms, gaunančioms elektrą iš vidutinės ir žemosios įtampos tinklų, RST siūlo kainą padidinti vidutiniškai 2,54 cento už kWh (be PVM).

Energetikai planų branginti elektrą gyventojams 3 centais už kilovatvalandę atsisakė po pokalbių su premjeru Gediminu Kirkilu. Bendrovės skelbia, kad šiuos kaštus jos padengs savo pelno sąskaita.

„Džiaugiuosi, kad mums pavyko surasti susitarimą nedidinti kainų… Čia labai geras valstybės ir privataus verslo solidarumo ženklas”, – energetikos bendrovių sprendimą komentavo G. Kirkilas. Anot jo, brangesnė elektra turėtų nemažos įtakos infliacijai, o Vyriausybė svarsto ir siūlo įvairius variantus, kaip ją pažaboti.

Nuo šių metų sausio elektra gyventojams brango 2 centais.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma .

3 atsiliepimai į "Elektra gyventojams kitąmet nebrangs"

  1. !

    Su švente gebiamieji Lietuvos žmonės, tautiečiai ir piliečiai 💡

  2. geta

    DIDELIS AČIŪ 🙂

  3. xx

    Bet prekės ir visa kita brangs, nes
    įimonės už elektrą mokės daugiau, tad priešrinkiminė PAKIŠA daug naudos neduos ir ne tokie jau dideli praradimai tiekėjams, tegul nedejuoja…

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.