Madride UR ministras sieks palankaus sprendimo dėl Lietuvos pirmininkavimo ESBO

Užsienio reikalų ministras Petras Vaitiekūnas ketvirtadienį ir penktadienį lankysis Madride, kur 15-jame Europos saugumo ir bendradarbiavimo organizacijos (ESBO) Ministrų Tarybos susitikime sieks, kad būtų priimtas palankus sprendimas dėl Lietuvos pirmininkavimo šiai organizacijai.
Lietuva siekia pirmininkauti ESBO 2010 metais.

Kaip pranešė URM, P.Vaitiekūnas taip pat siūlys didesnį tarptautinės bendruomenės dėmesį skirti naujoms grėsmėms ir „įšaldytiems” konfliktams Moldovoje ir Gruzijoje spręsti.

Ministras taip pat atkreips dėmesį į pastangas išsaugoti Įprastinės ginkluotės Europoje sutartį (ĮGES) ir ESBO Demokratinių institucijų ir žmogaus teisių biuro veiklą stebint rinkimus.

ESBO Ministrų Tarybos susitikimo metu užsienio reikalų ministras planuoja susitikti su Graikijos, Ispanijos, JAV, Kazachstano, Portugalijos UR ministrais ir delegacijų vadovais. P.Vaitiekūnas taip pat dalyvaus Šiaurės ir Baltijos šalių (NB8) ir Vidurio Azijos valstybių užsienio reikalų ministrų susitikime. Susitikimuose bus aptariami dvišaliai šalių santykiai, bendradarbiavimas tarptautinėse organizacijose ir regioninis bendradarbiavimas.

ESBO – didžiausia regioninė saugumo organizacija, jungianti 56 Europos, Šiaurės Amerikos ir Azijos valstybes.

Kasmet rengiamame Ministrų Tarybos susitikime aptariami regioninio bendradarbiavimo klausimai karinėje, politinėje, ekonomikos, aplinkosaugos ir žmogaus teisių srityse.

Šiais metais didelis dėmesys bus skiriamas būsimų pirmininkavimų ESBO, „įšaldytų” konfliktų, Įprastinės ginkluotės Europoje sutarties ir rinkimų stebėjimo klausimams.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.