Sukčiai dangstosi mokesčių inspekcijos vardu

Prisistatę mokesčių inspekcijos pareigūnais apgavikai reikalauja sumokėti žemės mokestį.

Kauno apskrities valstybinė mokesčių inspekcija (AVMI) gavo informacijos, kad pas gyventojus lankosi asmenys, kurie prisistato mokesčių inspekcijos pareigūnais ir reikalauja sumokėti žemės mokestį grynaisiais pinigais.

Kauno AVMI įspėja gyventojus, kad mokesčių inspekcijos darbuotojai niekada nerenka mokesčių, atvykę pas mokesčių mokėtoją.

Vadovaujantis Lietuvos Respublikos mokesčių administravimo įstatymu, mokestis ir su juo susijusios sumos sumokamos per kredito arba kitą mokėjimą priimančią įstaigą. Grynaisiais pinigais inspektoriui žemės mokestis gali būti sumokamas tik mokesčių inspekcijos patalpose arba išimtiniais atvejais – seniūnijose.

AVMI primena, kad 2007 metais žemės mokestį reikėjo sumokėti iki lapkričio 5 dienos. Visiems šio mokesčio mokėtojams buvo išsiųsta viena žemės mokesčio deklaracija pagal gyvenamąją vietą visiems turimiems sklypams.

Mokesčių inspekcija prašo gyventojus būti budrius ir apie bandymus apgaule išvilioti pinigus nedelsiant informuoti policiją arba apie tai pranešti trumpuoju nemokamu telefonu 1882.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.