„Kitokia Rusija” praneša, kad Maskvoje sulaikyta grupė Kasparovą gynusių piketuotojų, tarp jų ir satyrikas Šenderovičius

Milicija sulaikė apie 10 žmonių – žiniasklaidos atstovų ir piketo Jungtinio pilietinio fronto lyderiui Gariui Kasparovui ginti dalyvių, pranešė „Kitokios Rusijos” atstovas.
Pasak koalicijos „Kitokia Rusija” spaudos tarnybos, visi sulaikytieji „paeiliui dalyvavo valdžios sankcionuotame pavieniame pikete G.Kasparovui, laikomam Vyriausiojoje vidaus reikalų valdyboje adresu Petrovka, 38, remti. Bet prie piketuotojo periodiškai prieina provokatorius, milicija abu sulaiko, o vėliau provokatorių paleidžia. Prašymą izoliuoti provokatorius milicija ignoruoja”, – pažymima pranešime.

Ji taip pat informavo, kad milicija sulaikė radijo stoties „Echo Moskvy”, laikraščio „Kommersant” ir internetinių leidinių „Lenta.ru” ir „Kasparov.ru” darbuotojus.

Tarp sulaikytųjų yra ir žinomas žurnalistas bei rašytojas satyrikas Viktoras Šenderovičius, pranešė „Echo Moskvy”.

Teisėsaugos institucijos šios informacijos kol kas oficialiai nepatvirtino.

Penkių parų areštu už dalyvavimą šeštadienį Maskvoje vykusiame „Nepritariančiųjų žygyje” nubaustas G.Kasparovas laisvę turėtų atgauti ketvirtadienį.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.