Saudo Arabijoje suimti 208 asmenys, įtariami rengę žudymus ir diversijas

Saudo Arabijoje suimti, kaip įtariama, su „al Qaeda” susiję 208 asmenys, rengęsi žudymams ir išpuoliui prieš naftos pramonės objektą, pranešė Vidaus reikalų ministerija.
Įtariamieji buvo subūrę šias grupes, kurių viena planavo diversiją viename naftotiekio objekte rytinėje šalies dalyje, sakė ministerijos atstovas generolas Mansuras al-Turki (Mansuras Turkis).

„Viena grupuotė planavo pulti pagalbinę naftos įmonę Rytų provincijoje – tiekimo įmonę, ne natos perdirbimo”, – patikslino jis.

Pasak M.al-Turki, nusikaltėliai buvo suimti įvairiose šalies vietose per kelis pastaruosius mėnesius.

Kita grupuotė rengėsi slapta įvežti raketų į karalystę, kurioje kariaujama su įtariamais „al Qaeda” kovotojais po 2003-ųjų gegužę surengtų sprogdinimų ir šaudymų.

Vidaus reikalų ministerijos pranešime taip pat minima, kad kai kurie sulaikytieji buvo suformavę „žudymo būrius, kurie turėjo veikti prieš mokslininkus ir saugumo pareigūnus”.

Kita grupuotė, kuriai vadovavo „raketų paleidimo specialistas” planavo kontrabanda per sieną įvežti aštuonias raketas „teroristų operacijoms” šalies viduje, pažymėjo ministerija.

Daugiau kaip pusė suimtųjų priklausė „išorės” partijoms, kurios verbavo samdinius ir siuntė juos kovoti į „karštuosius” regionus, kad sugrįžę galėtų „sėti sumaištį” Saudo Arabijoje.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.