Piketuotojai Vyriausybės reikalavo skaidrumo kuriant nacionalinį investuotoją

Lietuvos profesinė sąjunga „Solidarumas”, protestuodama prieš, jų nuomone, neskaidrų nacionalinio investuotojo kūrimą, trečiadienį prie Vyriausybės rūmų Vilniuje surengė piketą.
Didžiausio piketuotojų pasipriešinimo sulaukė vadinamojo VP dešimtuko dalyvavimas planuojamos atominės elektrinės valdytojos kūrime.

Prezidentui Valdui Adamkui, premjerui Gediminui Kirkilui ir Seimo pirmininkui Viktorui Muntianui „Solidarumo” išplatintame laiške teigiama, kad Lietuvos energetika turi išlikti valstybės nuosavybe ir prieštaraujama, jog nacionalinio investuotojo bendrovės valdymas bei kontrolė būtų atiduota į privačias rankas.

„Mes iš Vyriausybės paprasčiausiai reikalaujame skaidrumo, kad mūsų Vyriausybė vėl kažkur neįveltų, atsakomybė vėl būtų bendra. Vėl neaišku, kieno dėl visų veiksmų, kurie bus padaryti, paklausti”, – BNS sakė „Solidarumo” valdybos pirmininkės pavaduotojas Romualdas Žukovskis.

„Solidarumo” tarptautinė sekretorė Kristina Krupavičienė BNS tikino, kad neskaidrus naujos atominės elektrinės valdytojos kūrimo procesas pakenks ne tik gyventojams, bet ir smulkiam verslui.

„Po to elektros energija bus labai brangi, visi Lietuvos gyventojai vėl bus įkaitais, nes elektros energija atiduodama nežinia kam, kas valdys”, – sakė K.Krupavičienė.

Planuota, kad nacionalinis investuotojas, kurį sudarys valstybės valdoma „Lietuvos energija”, Rytų skirstomųjų tinklų bei privataus kapitalo bendrovės „NDX energijos” valdomi Vakarų skirstomieji tinklai, turėtų būti sukurtas iki šių metų pabaigos.

Numatoma, kad įmonė statys dešimčių milijardų litų vertės naują atominę elektrinę bei elektros jungtis su Lenkija ir Švedija.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Lietuvoje su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.