Egzaminų užduotys gali būti įtrauktos į tarnybos paslapčių sąrašą

Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komitetas (NSGK) pritarė brandos egzaminų užduočių įtraukimui į tarnybos paslapčių sąrašą.
Komitetas, trečiadienį pritaręs tai numatančioms Valstybės ir tarnybos paslapčių įstatymo pataisoms, tikisi geresnės užduočių slaptumo apsaugos iki egzaminų dienos, praneša NSGK.

„Jeigu Seimas pritars įstatymo pataisoms, brandos egzaminų užduotims iki jų viešo paskelbimo bus suteikiama žyma „Riboto naudojimo”, todėl tikimasi, kad tokios informacijos įslaptinimas (vadinasi, ir griežtesnis administravimas) duos naudą ir padės ją tinkamai apsaugoti, kol ji bus pateikta moksleiviams”, – pranešime cituojamas NSGK pirmininkas Algimantas Matulevičius.

Atsakomybė už tarnybos paslapties atskleidimą, pagrobimą ar kitokį neteisėtą įgijimą numatyta Baudžiamajame kodekse, todėl asmenys, atskleidę brandos egzaminų užduotis ar jas neteisėtai įgiję, galės būti traukiami baudžiamojon atsakomybėn. Maksimali bausmė už tarnybos paslapties pagrobimą ar kitokį neteisėtą įgijimą – laisvės atėmimas iki dvejų metų.

Poreikis griežčiau administruoti brandos egzaminų užduotis atsirado po to, kai 2006 metais iki egzamino buvo paviešintos Lietuvių gimtosios kalbos valstybinio egzamino užduotys, todėl moksleiviams teko egzaminą laikyti iš naujo.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Švietimas su žyma .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.