Šalies trekininkai pasirengę priimti Kazachstano pilietybę

Dvejus metus trunkančio skandalo dėl Lietuvos dviračių treko rinktinės pabaiga gali būti tokia – į planetos treko elitą patenkantys sportininkai toliau atstovaus ne Lietuvai, o Kazachstanui.

Klaipėdos dviratininkai pasirengę priimti Kazachstano pilietybę, juo labiau kad sutinka Kazachstano olimpinis komitetas, susidomėjimą rodo ir šios šalies federacija. Ją vilioja galimybė turėti pajėgių sportininkų, nes Astanoje statomas vienas geriausių trekų pasaulyje.

Kaip praneša LTV, Lietuvos treko rinktinės trenerio Algirdo Vaitkaus paslaugų atsisakyta 2005 metų rudenį, nes būta daug neatsakytų klausimų dėl maždaug 40 tūkst. litų, skirtų sportininkų pasirengimo reikalams. Šių metų pavasarį iš Lietuvos dviračių sporto rinktinės sąrašų išbraukti klaipėdiečiai: dukart pasaulio čempionas Tomas Vaitkus, tris sykius Europos čempionas Linas Balčiūnas, 2006-ųjų Europos vicečempionas ir daugkartinis prizininkas Gediminas Bagdonas, 2005-2006 metų Europos pirmenybių bronzos medalininkai Simas Kondrotas ir Aidis Kruopis.

Pasak LTV, atrodo, kad artimiausiu metu šie dviratininkai ir treneris A.Vaitkus rašys ne prašymus grąžinti juos į Lietuvos rinktinę, o prašymus suteikti Kazachstano pilietybę. Šioje šalyje kuriama dviratininkų komanda, kurios metų biudžetas viršys 15 mln. litų. Joje tarp 20 lenktynininkų turėtų būti ir būrelis lietuvių. Jie galėtų ginti Kazachstano garbę, nes pastaraisiais metais aukščiausio rango varžybose Lietuvai neatstovavo.

Kazachstane sudaryta penkerių metų dviračių sporto plėtros programa. Ar lietuviai, atstovausiantys Kazachstanui, dalyvaus Pekino olimpinėse žaidynėse, kol kas sunku pasakyti. A.Vaitkus sako, kad pergalių iš dviratininkų bus laukiama 2011 metų Azijos šalių žaidynėse ir 2012-aisiais, kai olimpiada vyks Londone.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.