Siūloma pradėti rengti valstybės institucinės sąrangos koncepcijos projektą

Vyriausybės kanclerio Valdemaro Sarapino vadovaujama Valstybės valdymo sistemos tobulinimo (Saulėlydžio) komisija siūlo Vyriausybei atlikti viešojo administravimo subjektų tinklo auditą ir Ministro Pirmininko potvarkiu sudaryti darbo grupę, kuri parengtų valstybės institucinės sąrangos koncepcijos projektą.
Komisijos posėdyje akcentuota, kad yra pakankamai didelis skaičius Vyriausybei pavaldžių ir atskaitingų institucijų ir įstaigų, taip pat didelis žemesnio negu ministerija lygmens valstybės institucijų ir įstaigų skaičius. Nepakankamai reglamentuotas jų steigimas, jos nėra diferencijuotos priklausomai nuo jų statuso, misijos bei vykdomų funkcijų, ryšys su kitomis centrinio valdymo institucijomis, nepakankamai aiškus valdymo sričių ir atsakomybės pasidalijimas tarp ministerijų ir Vyriausybei pavaldžių įstaigų. Komisijos nariai vieningai pritarė idėjai, kad reikalingas įstatymas valstybės valdymo struktūros problemoms sureguliuoti, nes iki šiol planavimo dokumentuose deklaruotos valstybės institucinės sąrangos tobulinimo veiksmai buvo įgyvendinamos fragmentiškai, nesivadovaujant sisteminiu principu.
Vyriausybės kanclerio vadovaujama Saulėlydžio komisija tęsia valstybės valdymo institucijų įsteigtų viešųjų įstaigų veiklos efektyvumo ir tęstinumo svarstymą. Šių metų gruodžio mėnesį komisija pateiks Vyriausybei apibendrintą išvadą.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.