Čempionų lygos antradienio rungtynių apžvalga

Pasibaigus Europos čempionato atrankos rungtynėms, Europos stadionuose kovas tęs stipriausio Senojo žemyno klubinio turnyro – Čempionų lygos dalyviai. Antradienį vyks pirmosios 5 turo kovos E, F, G ir H grupėse.

E grupė

„Stuttgart” (0 taškų) – Glazgo „Rangers” (7)

Teisėjas – Darko Ceferinas (Slovėnija)

Į atkrintamąsias varžybas nusitaikiusiems škotams šiame mače padėti negalės traumuotas Nacho Novo ir dėl geltonų kortelių diskvalifikuotas Davidas Weiras. Grupės autsaiderių gretose nerungtyniaus puolimo lyderis Mario Gomezas ir saugas Yildirajus Basturkas. M.Gomezas pelnė vienintelį įvartį Štutgarto ekipai pirmose tarpusavio rungtynėse Glazge, kurias „Rangers” laimėjo rezultatu 2-1.

Vokietijos čempionai sieks nutraukti 7 pralaimėjimų Čempionų lygoje seriją – pastarąjį kartą šiame turnyre „Stuttgart” laimėjo 2003-ųjų lapkritį, kai įveikė būtent „Rangers” (2-1).

Nepaisant sunkios turnyrinės padėties, „Stuttgart” treneris Arminas Vehas žada kautis tik dėl pergalės: „Mes bandome kautis dėl pergalės kiekviename mače. Aš, kaip savo šalies patriotas, sieksiu, kad komanda laimėtų ir Vokietijai uždirbtų reitingo taškų. Mums užteks motyvacijos, juolab žaisime prieš savus žiūrovus”.

Nacionalinėse pirmenybėse savaitgalį abu klubai šventė pergales – „Stuutgart” 4-1 sudorojo Frankfurto „Eintracht”, o „Rangers” 3-1 įveikė „Falkirk”.

„Lyon” (6) – „Barcelona” (10)

Teisėjas – Stefano Farina (Italija)

Katalonijos ekipai, norint užsitikrinti kelialapį į aštuntfinalį, šiame mače pakanka lygiųjų. Tuo tarpu prancūzams taškai reikalingi kaip oras.

Ispanai į Lioną atvyko be savo lyderio Thierry Henry, kuris pasiskundė nugaros ir kirkšnies skausmais. Tačiau „Barcelonai” padėti jau turėtų pailsėjęs Ronaldinho (tai būtų jo 50-asis pasirodymas UEFA varžybose), bei šonkaulius susimušęs Carlesas Puyolis. „Lyon” turės verstis be šlaunies traumą besigydančio puolėjo Karimo Benzema.

Manoma, kad T.Henry „Barca” puolimo grandyje gali pakeisti 17-metis Bojanas Krkičius, kuris savaitgalio Ispanijos čempionato rungtynėse su „Recreativo” (3-0) pelnė įvartį.

Prancūzijos pirmenybėse „Lyon” savo ruožtu praėjusį savaitgalį svečiuose 2-0 pranoko į prizininkų gretas pretenduojantį „Rennes”.
Pirmąją abiejų ekipų dvikovą 1 ture Barselonoje rezultatu 3-0 laimėjo „Blaugrana”. Prancūzijos čempionai tokiu pačiu skirtumu nusileido ir kitose rungtynėse „Rangers” ekipai. Tačiau dvi pergales prieš „Stuttgart” (2-0 ir 4-2) atgaivino „Lyon” viltis patekti į kitą etapą.

Verta apstebėti, kad „Barcelona” įvarčio Čempionų lygoje nepraleido jau 466 gryno žaidimo minutes, tad šeimininkams siekti pergalės bus nelengva.

F grupė

Kijevo „Dinamo”(0) – „Roma” (7)

Teisėjas – Wolfgangas Starkas (Vokietija)

Pergalė šiose rungtynėse prieš grupės autsaiderį Italijos ekipai užtikrintų kelialapį į kitą etapą.

Tačiau „Roma”, savaitgalį Italijoje 1-0 įveikusios „Genoa”, treneris Luciano Spalletti nebuvo linkęs nuvertinti varžovų: „Jei nepavyks užsitikrinti kelialapio šiame mače, galėsime tai padaryti kitame ture. „Dynamo” kovos – jiems nėra ko prarasti ir dėl ko nervintis. Kijevo ekipa ką tik nugalėjo Kijevo „Arsenal”, o prieš tai – ir Donecko „Shakhtar” ir toliau kovoja dėl titulo Ukrainoje. Tai parodo jų jėgą, turėsime rimtai nusiteikti varžyboms”.

Vis tik italams negalės padėti būrys traumuotų žaidėjų – Francesco Totti, Philippe Mexes, Alberto Aquilani ir Simone Perrotta.

Bet netekčių netrūksta ir „Dynamo” gretose – traumuoti saugas Carlosas Correa, gynėjai Rodrigo bei Papa Diakhate, kelio problemos kamuoja puolėją Kleberą. Aikštėje nepasirodys ir pagrindinis kijeviečių vartų sargas Oleksandras Šovkovskis, patyręs čiurnos traumą per Lietuvos ir Ukrainos varžybas Kaune.

Prognozuojama, kad Kijeve rungtynių dieną turėtų snigti. Tai, be abejo, taptų naudingu faktoriumi prie tokio klimato įpratusiems ukrainiečiams.

„Man Utd” (12) – Lisabonos „Sporting” (4)

Teisėjas – Clausas Bo Larsenas (Danija)

Anglijos čempionai jau užsitikrino vietą aštuntfinalyje, tad neatmestina galimybė, jok šiose rungtynėse britai leis pasireikšti ne taip dažnai rungtyniaujantiems futbolininkams.

Vis tik „Man Utd” treneris Seras Alexas Fergusonas nelinkęs per daug atsipalaiduoti šiose rungtynėse: „Sporting” ekipai būtina pergalė, tad mes neturėtume per daug pasikliauti jaunais žaidėjais. Be to, pergalės atveju laimėtume pirmą vietą grupėje ir galėtume labiau atsipalaiduoti paskutinėse varžybose Romoje, nes po jų lauks akistata su „Liverpool”.

Kad Lisabonos ekipai bus sunku laimėti Mančesteryje, daug pasako ir tas faktas, jog „United” savajame „Old Trafford” stadione pralaimėjo vos 1 iš paskutinių 32 rungtynių Europos turnyruose.

Portugalams liko tik teorinės viltis patekti į aštuntfinalį, ir kur kas realesnės – grupėje užimti trečiąją vietą bei pasirodymą Europoje tęsti EUFA taurės varžybose.

Pirmąjį komandų susitikimą rugsėjį Lisabonoje rezultatu 1-0 laimėjo „United”.

Šiokia tokia intriga šiame mače yra tai, kad prieš savo buvusį klubą gali rungtyniauti portugalai Nani ir Cristiano Ronaldo – būtent abu į Mančesterį atvyko iš „Sporting”.

„Man Utd” Anglijos čempionate praėjusį savaitgalį patyrė netikėtą nesėkmę, 0-1 nusileidę „Bolton”. Nelauktai Portugalijoje suklupo ir „Sporting”, sužaidęs lygiosiomis 1-1 su „Leixoes” ir nuo lyderio „Porto” padidinęs atsilikimą jau iki 10 taškų.

G grupė

Maskvos CSKA (1) – Eindhoveno „PSV” (4)

Teisėjas – Manuelis Mejuto Gonzalezas (Ispanija)

CSKA beliko pakovoti tik dėl vietos UEFA taurės turnyre, tuo tarpu „PSV” dar gali kabintis į antrąją vietą grupėje.

Maskvos klubo strategas Valerijus Gazajevas viliasi, kad Rusijos rinktinės sėkmė Euro-2008 atrankoje įkvėps ir jo auklėtinius kovai: „Mes vis dar turime šansų patekti į UEFA taurės varžybas ir mano žaidėjai yra pakankamai motyvuoti. Jie profesionalai ir varžyboms mes ruošiamės labai rimtai. Rusijos rinktinė parodė puikią kovinę dvasią, psichologinį pasiruošimą ir aukštą lygį. Viliuosi, kad šis pavyzdys įkvėps ir mus kovai”.

Pirmąją komandų dvikovą Eindhovene rezultatu 2-1 laimėjo „PSV”.

Praėjusiose varžybose su „Inter”, kurias CSKA pralaimėjo 2-4, traumas patyrė abu Rusijos klubo lyderiai – Vagneris Love ir Jo, tačiau viliamasi, kad abu jie bus pasirengę kovai su olandais.

„PSV” netektys dėl traumų – kur kas solidesnės. Savo komandai negalės padėti Timmy Simonsas ir Tommie van der Leegte, o Ericas Addo yra suspenduotas dėl geltonų kortelių.

„PSV” praėjusiame Olandijos čempionato ture 4-1 sutriuškino „Excelsior”. Tuo tarpu Rusijoje sezonas baigėsi prieš dvi savaites ir tai gali tapti neigiamu veiksniu CSKA ekipai

Milano „Inter” (9) – Stambulo „Fenerbahce” (8)

Teisėjas – Konradas Plautzas (Austrija)

Bet kuri komanda pergalės atveju galėtų ruoštis kitam varžybų etapui. „Inter” tai būtų penktasis aštuntfinalis per paskutinius šešis sezonus Čempionų lygoje.

„Fenerbahce” tapo maloniu netikėtumu, tapusi viena G grupės lyderių. Turkai taip pat įveikė Milano ekipą pirmajame tarpusavio mače Stambule 1-0.

Geriausiu 2007 m. Švedijos futbolininku išrinktam „Inter” puolėjui Zlatanui Ibrahimovičiui šios rungtynės gali tapti 50-osiomis Europos taurių turnyruose.

Po savaitgalį pasiektos pergalės prieš Bergamo „Atalanta” „Inter” treneris Roberto Mančini kalbėjo: „Yra nelengva rungtyniauti, kai žaidėjai grįžta iš nacionalinių rinktinių. Futbolininkai jaučia nuovargį, žaidimas šiek tiek išsiderina. Tačiau visi supranta, kad antradienį privalome siekti pergalės.

H grupė

„Sevilla” (9) – Londono „Arsenal” (10)

Teisėjas – Ericas Braamhaaras (Olandija)

Kovoje dėl pirmos vietos grupėje „Arsenal” negalės padėti Williamas Gallas ir Emmanuelis Adebayoras, tačiau į rikiuotę grįžta smulkias traumas išsigydę Cescas Fabregasas, Mathieu Flamini, Gilberto Silva ir Philippe Senderos.

„Sevilla” puolėjas Luisas Fabiano gali praleisti šias rungtynes dėl kulkšnies problemų. Jį gali pakeisti Aleksandras Keržakovas, šiandien švenčiantis 25-ąjį gimtadienį.

Pirmąjį susitikimą Londone net 3-0 laimėjo „kanonieriai”.

„Norime grupėje finišuoti pirmi. Šiuo metu esame geros sportinės formos. Man malonu dirbti su šia komanda, nes ji yra išalkusi pergalių ir tai rodo kiekvienose rungtynėse”, – saviškius gyrė „Arsenal” strategas Arsene‘as Wengeras.

Tačiau pastarųjų dvejų metų UEFA taurės laimėtojai Europos taurių varžybose savajame „Ramon Sanchez – Pizjuan” stadione yra suklupę vos kartą per 37 rungtynes.

Praėjusį savaitgalį „Sevilla” Ispanijos čempionate 1-2 nusileido „Mallorca” ekipai ir smuktelėjo į 10 vietą. Tuo tarpu Anglijos „Premier” lygos lyderiai „Arsenal” 2-0 įveikė „Wigan”.

Bukarešto „Steaua” (0) – Prahos „Slavia” (4)

Teisėjas – Alain Harner (Liuksemburgas)

„Steaua” ekipai, norint išsaugoti viltis tęsti kovas Europoje, būtina namuose įveikti „Slavia” ir atsirevanšuoti už pralaimėjimą Prahoje 1-2.

Rumunijos čempionai praėjusį savaitgalį Bukarešto derbyje 1-0 pranoko „Dinamo” ir pakilo į 5 vietą čempionate.

„Mes atgavome pasitikėjimą savo jėgomis. Tikiu, kad jei prieš „Slavia” žaisime taip, kaip prieš „Dinamo”, iškovosime pergalę.Tai labai svarbios rungtynės ir mes privalome tęsti sėkmingų rezultatų seriją”,- sakė „Steaua” treneris Marius Lacatus.

„Slavia” Čekijos pirmenybėse prarado taškus dvikovoje su Olomouco „Sigma” (0-0), tačiau išliko pirmoje vietoje.

Įdomu, kad paskutinę pergalę Čempionų lygos namų rungtynėse „Steaua” šventė dar 1996-ųjų spalį, kai 1-0 parklupdė Lodzės „Widzew”, o pats M.Lacatus tuomet dar žaidė aikštėje.

Šeimininkams dėl kulkšnies traumos padėti negalės Banelis Nicolita, o dėl nugaros skausmų – Victoras Iacobas.

Čekijos klubo gretose nebus dviejų futbolininkų – į Bukareštą dėl kelio traumos neišvyko Vladimiras Šmiceras ir šlaunį susižeidęs Stanislavas Vičekas.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.