Lukašenka nenori dialogo su Europa ES sąlygomis

Baltarusijos prezidentas Aleksandras Lukašenka Europos Sąjungos (ES) iškeltas sąlygas, kurios leistų pradėti dialogą, įvertino kaip nepriimtinas.
„Europa per toli nuėjo ir nežino, kaip išsisukti iš padėties nesusikompromitavus. Jei Europos Sąjungai pakaks ryžto tai padaryti, mes susėsime prie vieno stalo ir kalbėsimės… Mes norime šito. Bet Europos Sąjunga to nenori ir kelia nepriimtinas sąlygas”, – pareiškė A.Lukašenka ispanų laikraščiui „El Pais”. Šio interviu ištraukas paskelbė valstybinė agentūra BelTA.

Baltarusija, kurios santykiai su sąjungininke Rusija pašlijo, pastarajai šiai metų pradžioje pakėlus energijos kainas, anksčiau ne kartą yra sakiusi, jog norėtų normalizuoti santykius su Vakarais, ypač su Europos Sąjunga, kritikuojančia oficialųjį Minską dėl žmogaus teisių pažeidimų ir opozicijos persekiojimo.

A.Lukašenka nepatikslino, kurias iš ES iškeltų sąlygų jis laiko neįvykdomomis.

ES, uždraudusi A.Lukašenkai ir dar kelioms dešimtims valdininkų įvažiuoti į savo teritoriją, kai 2006 metais jis buvo perrinktas trečiai kadencijai, anksčiau žadėjo pradėti dialogą su Baltarusijos valdžia tik tuomet, kai bus paleisti politiniai kaliniai, nors Minskas ir teigia, kad tokių nėra.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.