Išrinktas konkurso „Metų automobilis 2008” finalinis penketukas

Lietuvoje pirmadienį paaiškėjo vienuoliktą kartą rengiamo konkurso „Metų automobilis 2008” finalinis penketukas.

Susumavus visų komisijos narių vertinimus, į konkurso „Metų automobilis 2008” finalinį penketuką pateko „Ford Mondeo”, „KIA cee`d”, „Mercedes-Benz C”, „Renault Laguna” ir „Peugeot 308” automobiliai. Tarp pretendentų į finalinį „Metų automobilio 2008” penketuką vertinimo komisija paminėjo net 20 automobilių iš 27, pristatytų konkursui. Tarp jų buvo 14 lengvųjų ir 6 visureigiai. Arčiausiai šių metų finalinio penketuko buvo „Mazda2” ir „Mitsubishi Lancer”.

Šio konkurso rengėjas – Lietuvos žurnalistų autoklubas ir konkursą pristatanti draudimo paslaugų bendrovė „Lietuvos draudimas” kviečia visus aktyviai dalyvauti „Tautos automobilio” rinkimuose.

Kaip pirmadienį surengtoje spaudos konferencijose sakė Žurnalistų autoklubo prezidentas Mindaugas Grinius, tai – skirtingų šalių, skirtingų klasių ir skirtingų kainų automobiliai. Kiekviena į penketuką patekusių mašinų gruodžio 5 dieną gali tapti „Metų automobiliu 2008”. Jo nuomone, komisijos sprendimo nepaveikė prieš savaitę įvykę Europos „Metų automobilio 2008” rinkimai. Todėl Lietuvoje išrinkti būtent tokie automobiliai, kurie labiausiai tinka mūsų šalies rinkai.

Kaip ir ankstesniais metais, visi 27 automobiliai buvo bandomi vienodomis sąlygomis. Visi jie važiavo specialisto parinkta vieta ir ta pačia trasa, visi automobiliai buvo „apauti” vienodomis „Continental” padangomis, į jų bakus buvo pilami vienodi „Lukoil” degalai.

Gruodžio 5 dieną įvyksiančio konkurso finalinio vakaro metu bus paskelbtas ne tik „Metų automobilis 2008”, bet ir „Tautos automobilis 2008″,”Metų visureigis 2008”. Be to, bus išrinkti saugiausias, ekonomiškiausias, sportiškiausias, elegantiškiausias, moteriškiausias ir kitokie automobiliai.

Baigiamojo vakaro metu žurnalistų komisija tradiciškai išrinks sportininką, labiausiai garsinusį Lietuvą tarptautinėse automobilių lenktynėse. Šiam nominantui bus įteiktas „Metų vairo” prizas.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Transportas su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.