Parlamentaras reikalauja tris vaikus Aleksandrijoje suvažinėjusio policininko viršininko galvos

Konservatorių parlamentinei frakcijai priklausantis Kęstutis Čilinskas reikalauja tris vaikus Aleksandrijoje suvažinėjusio policininko Sauliaus Pauliko tiesioginio viršininko Vidmanto Antanavičiaus galvos.
Anot parlamentaro, praėjusią savaitę vykusiame susitikime su Skuodo rajono gyventojais ir policininkais jis išgirdo priekaištų, kad policijos generalinis komisaras ir vidaus reikalų ministras atsistatydino, o tiesioginis kaltininkų vadovas, Viešosios policijos Viešosios tvarkos skyriaus viršininkas V.Antanavičius tebedirba.

„Žmonių nuomone, jis yra atsakingas už skyriuje susidariusią neatsakingumo atmosferą, t.y. kalbant Kodekso kalba, nebuvo reiklus pavaldiniams”, – sakoma pirmadienį išplatintame K.Čilinsko pranešime spaudai.

Pasak Seimo nario, skyriaus vadovas turėtų būti nušalintas nuo pareigų bent tol, kol dėl tragiško įvykio bus atliekamas tarnybinis patikrinimas. Be to, K.Čilinskas norėtų, kad būtų įvertinta V.Antanavičiaus kvalifikacija, etikos normų suvokimas ir tarnybinė veikla.

„Tai padarius kuo greičiau, būtų žengtas žingsnis atstatyti rajono visuomenės pasitikėjimą ir pagarbą tiek Skuodo policijai, tiek visai policijos sistemai. O tai yra mums visiems svarbu”, – teigia K.Čilinskas.

Prieš kelias savaites laikinai policijos generalinio komisaro pareigas ėjęs Vytautas Navickas nuo pareigų laikinai nušalino Skuodo policijos komisariato vadovą Algimantą Šideikį.

A.Šideikis nuo pareigų turėtų būti nušalintas, kol komisariate vyks tarnybinis patikrinimas.

Tarnybinio patikrinimo metu bus siekiama išsiaiškinti, ar Skuodo rajono policijos komisariato vadovas ėmėsi pakankamų priemonių užtikrinti, jog būtų vykdomi policijos generalinio komisaro nurodymai dėl pareigūnų drausmės pažeidimų.

Lapkričio 7 dieną įvykusi skaudi avarija, kurios metu Skuodo policijos pareigūno S.Pauliko vairuojamas automobilis mirtinai sužalojo tris vaikus, sukrėtė ne tik visuomenę, aukščiausius šalies vadovus bei privertė iš pareigų trauktis vidaus reikalų ministrą Raimondą Šukį ir policijos generalinį komisarą Vytautą Grigaravičių.

Prezidentas Valdas Adamkus yra pritaręs abiejų pareigūnų atsistatydinimui, tačiau ministras savo pareigas eis iki gruodžio 10-osios, o policijos generalinis komisaras – iki bus paskirtas jo įpėdinis.

Parlamentaras K.Čilinskas taip pat kreipėsi ir į ministrą pirmininką Gediminą Kirkilą prašydamas atlyginti neturtinę žalą, kaip įtariama, girto policininko nužudytų vaikų šeimoms. Be to, konservatorius siūlo į policijos sistemos plėtros programą įtraukti nepriklausomus ekspertus bei profesines sąjungas, nes, anot jo, policijos pareigūnų nusižengimų priežastys turėtų būti tiriamos kompleksiškai, tai yra įvertinamos visos aplinkybės.

K.Čilinskas atkreipė dėmesį, jog šiais metais Policijos departamentui buvo skirta daugiau nei 110 mln. litų, tačiau neaišku, ar šios lėšos naudojamos efektyviai. Dėl šios priežasties parlamentaras klausia premjero, ar neketinama sudaryti komisiją, kuri įvertintų Policijos departamentui skirtų lėšų panaudojimą.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.